Business

Ewire-kunder raser: De skylder os et svar

Brugere på amino.dk raser over den behandling de har fået fra Nets-konkurrenten Ewire, som blev erklæret konkurs i går.

Konkursen betyder at adskillige iværksættere - heriblandt flere nystartede - har penge ude at svømme hos den Aarhusbaserede virksomhed, som ikke har været særligt meddelsomme, siden de lukkede ned for aktiviteterne på deres hjemmeside i fredags.

Og der er masser af reaktioner fra utilfredse Ewire-kunder, der i alt har cirka otte millioner kroner til gode hos betalingsformidleren. Penge som de højst sandsynligt ikke skal forvente at se igen.

På amino.dk kan man læse indlæg fra frustrerede brugere, der har brugt Ewire som betalingsløsning på blandt andet deres webshops. Flere af dem har haft deres penge hos Ewire i troen på, at de var i sikkerhed hos dem.

Men meget tyder på, at de penge nu er tabt. Selskabet bag har nemlig negativ egenkapital og en kortfristet gæld på mere end otte millioner.

Store tab

Beløbene som kunderne hos Ewire har i klemme varierer meget. Flere brugere på hjemmesiden amino.dk beretter om tab i størrelsesordenen 5-20.000 kroner. Penge der kan have stor betydning, hvis man er en ung iværksætter, der netop har startet egen virksomhed.

Brugeren Thomas111 skriver blandt andet denne kommentar:

-Dårlige betalere, og personer/virksomheder, der ikke overholder sine aftaler, er det af alt, der får mig mest op i det røde felt.

Jeg får et muligt tab - men de skal leve med at pisse på så mange mennesker. Ubehageligt.

Min kamp starter nu, og jeg håber mange af alle andre, der har penge tilgode gør det samme. Jeg giver aldrig op!

Thomas111 har op mod 20.000 kroner ude at svømme hos Ewire.

Værre står det til med en bekendt af brugeren John Hannover, der har en kvart million kroner tilgode.

Flere brugere er irriteret over den mangel på kommunikation, der har været fra Ewires ledelse.

Brugeren mjhand skriver:

-Synes bare de skylder os at komme frem i lyset - Ind i debatten .

Komme med noget info og stå ved deres ansvar.

Er alle penge væk ja så er de væk - Men så kunne de jo prøve at være voksne nok til at komme med en udmelding i stedet for man selv skal jagte rundt.

Kurator er på sagen

Advokat Jørgen Hauschildt, Bech-Bruun Advokatfirma, er udpeget som kurator. Følgende står skrevet på Ewires hjemmeside:

- Ewire-systemet er som følge af konkursen lukket ned, hvorfor det ikke er muligt at tilgå dette. Senest fredag den 25. april 2014 kl. 12 vil det være muligt at få adgang til en oversigt over Deres kontoindestående samt mulighed for elektronisk at anmelde kravet i konkursboet på http://ewire.dk.

De opfordres til at anvende denne løsning fremfor at anmelde kravet på nedennævnte mailadresse. De opfordres til inden 4 uger fra konkursens bekendtgørelse i Statstidende at foretage anmeldelse af Deres eventuelle tilgodehavende.

Henvendelser kan ske til Bech-Bruun Advokatfirma, Frue Kirkeplads 4, 8000 Aarhus C eller pr. mail til ewire@bechbruun.com

Tv2.dk har været i kontakt med Jørgen Hauschildt for en yderligere kommentar, og han vender tilbage efter påske.

Har du selv penge i klemme hos Ewire, hører vi meget gerne fra dig. Skriv til mbie@tv2.dk