Business

Boligboom: Tusindvis af nye ungdomsboliger på vej

Der bliver bygget ungdomsboliger som aldrig før, skriver metroxpress.

Hvor der op gennem nullerne i Danmark blev bygget cirka 500 ungdomsboliger og kollegieværesler om året i Danmark, er der givet tilsagn om at bygge 2.442 nye studieboliger i år ifølge tal fra Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter.

I alt er der bygget og planlagt hele 8.437 nye ungdomsboliger siden 2010, hvor der eksempelvis i hele 2007 kun kom en enkel ny ungdomshybel til, skriver metroxpress.

Mere end halvdelen af de nye ungdomsboliger er bygget i Aalborg, der har bygget 4.322 nye boliger for unge og studerende.

Og det får boligminister Carsten Hansen (S) til at kippe med flaget.

- Det er fantastisk flot. Aalborg tager prisen, men de andre byer er også begyndt at komme efter det, siger Carsten Hansen, der har været i dialog med landets seks største studiebyer. Blandt andet har han gjort det nemmere for kommunerne at finansiere studieboliger i perioden 2012 til 2016.

- Det har sat skub i byggeriet af ungdomsboliger, siger Carsten Hansen, der håber, at det snart er slut med at se flokke af studerende, der ved studiestart må bo på vandrehjem og campingpladser.

I Aalborg, hvor halvdelen af de nye ungdomsboliger er bygget, virker det. 5.000 unge vælger hvert år byen, fortæller viceborgmester Mads Sølver Pedersen, Venstre, til metroxpress.

- Det er en bevidst politik. Vi er en by i udkanten af Danmark. For at skaffe unge hertil har vi ikke bare bygget mange ungdomsboliger, men også bygget dem ved havnen midt i byen, hvor mange andre byer bygger luksusboliger, siger han til metroxpress.