Danske Bank bløder penge: Så meget taber banken på kendt app

Det har været en bekostelig affære for Danske Bank at have succes med betalings-appen Mobilepay.

Banken betaler nemlig en krone hver gang app'en bliver brugt og grundet tjenestens populariteten løber det op i mange millioner på årsbasis.

Det skriver Berlingske Business.

- Det koster banken over en krone per transaktion. Den officielle pris er 1,20 kroner, men det kan meget vel være, at de får noget rabat, fordi de har så mange transaktioner, vurderer Henning H. Jensen, seniorpartner i PlusCON, overfor Berlingske Business.

Med mellem 44.000 og 50.000 transaktioner om dagen løber regningen til Danske Bank således op i tocifret millionbeløb om året.

For mens de andre bankers mobile betalingstjeneste, kaldet Swipp, går direkte gennem bankernes egne systemer, fungerer Mobilepay på samme måde som et Dankort, med overførsel fra kort til kort. Derfor skal Danske Bank betale et gebyr per transaktion, præcis som netbutikkerne.

Dertil kommer de millioner, som det har kostet for banken at gå solo i udviklingen af teknologien af Mobilepay-systemet.

Danske Bank erkender at Mobilepay er en underskudsforretning, men ser det som en omkostning man gladelig betaler for at udbrede tjenesten til forbrugerne.

- Det er klart, at når vi forærer noget væk, bruger vi lidt penge i den anden ende. Men det er ikke store tal for os, så det vil vi gerne gøre for at det her bliver udbredt, så forbrugerne i høj grad tager teknologien til sig.

Det er sådan set det vigtigste for os, udtaler Jesper Nielsen, chef for forretningsudvikling i Danske Bank, til Berlingske Business.