Ny Dong-formand ser sin post som et privilegium

Ny Dong-formand Thomas Thune Andersen glæder sig til at blive en del af "det store Dong Energy team" til juli.

Den kommende formand for Dong Energy Thomas Thune Andersen ser det som "et privilegium" at sætte sig i spidsen for den danske energigigant.

Sådan lyder det i en kommentar fra den kommende formand, som ifølge en fondsbørsmeddelelse fra Dong tiltræder som formand til juli.

- Det er et privilegium at få muligheden for at blive en del af det store Dong Energy team med sine mere end 6000 dygtige medarbejdere og en ambitiøs lokal og international strategi, som det bliver vores spændende fælles opgave at føre ud i livet, siger han.

58-årige Thomas Thune Andersen forlod i 2009 sin position som topchef for Maersk Oil efter 32 år hos A.P. Møller - Mærsk.

Siden sin afsked med den danske rederigigant har Thomas Thune Andersen siddet i en række forskellige bestyrelser i udlandet, hvor han altså i øjeblikket blandt andet sidder i bestyrelsen hos Scottish and Southern Energy.

- Fra mine mange forskellige opgaver i energisektoren oplever jeg, at DONG Energy nyder respekt og er en væsentlig faktor i industrien, og jeg glæder mig til at tage fat til sommer, så vi i fællesskab kan udnytte virksomhedens muligheder og potentiale, siger han.