Business

Genbrug er enormt populært

Mormors platter, en flot pels jakke eller en unik lænestol - genbrugsshopping er stadig populært.

Både hos Kirkens Korshær, Røde Kors og Frelsens Hær, der alle har genbrugsbutikker rundt om i landet, mærker man en stigende interesse for genbrugsvarerne, skriver DR Syd.

Og folk er vilde med genbrugstingene, siger chef for genbrug i Røde Kors, Tina Donnerborg

- Vi oplever en stor begejstring for at købe og bruge genbrug, og det kan vi se, fordi omsætningstallene stiger, siger hun til DR Syd.

Også hos Kirkens Korshær er omsætningen steget de seneste år. I 2010 havde de en omsætning på ca 90 millioner, mens omsætningen i 2012 - var steget med knap 20 millioner til lige over 109 millioner på landsplan.

Men det er specielt i Syd- og Sønderjylland, de oplever fremgang, fortæller udviklingschef i Kirkens Korshær, Jesper Rønn-Simonsen.

- Syd- og Sønderjylland er et af de steder, hvor vi har oplevet størst indtægtsfremgang i de forgangne 3 år, siger han.

Og selvom vi stadig taler om finanskrise, så er det ikke af nød, vi køber brugte ting, fortæller chef for genbrug i Røde Kors, Tina Donnerborg, der sidste år foretog en større kundeundersøgselse.

- Vi har en kundegruppe, der er fuldstændig repræsentativ for den danske befolkning. Og det er langt fra af nød folk kommer i butikkerne, de kommer fordi de tror, at de kan gøre et godt fund, siger hun.