Business

Pensionsselskaber i ny profitjagt: Vil købe store virksomheder

Lave obligationsrenter og ringe tro på, at aktierne kan gentage 2013's himmelflugt får pensionskasserne til at vride sig i anstrengelserne for at finde gode emner at købe, så pensionsformuen ikke langsomt svinder ind.

Der bliver købt ejendomme, skove, infrastruktur, eksportlån, erhvervsobligationer, vindmøller, solcelleanlæg og sågar landbrugsejendomme.

Og en ny trend er ved at vinde frem:

Køb af store, stabile virksomheder, skriver Jyllands-Posten.

- Pensionskasser begynder at gå ind i alt mulig andet end aktier og obligationer. Vi skal have pengene tættere på virksomhederne, siger Søren Dahl, adm. direktør i AP Pension.

De fleste pensionskasser har i årtier købt aktier på børsen.

I de seneste år har pensionsselskaberne så spædet til med investeringer i kapitalfonde, der direkte køber virksomheder for at friske dem op og sælge dem til en højere pris.

Men kapitalfondsdrengene er dyre i drift.

- Vi har besluttet, at vi vil øge vores investeringer i alternative investeringer. En del af det er unoterede aktier. Tidligere har man investeret gennem private equity, det vil vi blive ved med. Men det er klart, der er meget fokus på omkostninger. Kapitalfonde er ret dyre, og det kan få folk til at kigge direkte på selskaberne, siger Peter Lindegaard, investeringsdirektør i Danica Pension til Jyllands-Posten.