Business

Pensionsselskab svinger kniven: 2.100 pensionister ramt

Godt 2.100 pensionerede bank- og sparekasseansatte fik i går et kedeligt brev.

De får i gennemsnit 645 kr. mindre at leve for om måneden i 2014. Og der er risiko for, at pensionen reduceres igen i 2015.

De rammes af, at pensionsselskaberne kan skære i udbetalingerne til pensionister, hvis opsparing står i markedsrente. Det skriver Morgenavisen Jyllands-Posten.

Og dermed har de tidligere bankfolk fået en forsmag på det, som de kommende år kan ramme pensionister i stor stil.

Pensionsmægler: Alle vil blive ramt

- Færre penge i udbetalt pension fra det ene år til det andet er en risiko, som mange danskere løber fremover. Vi lever længere og længere, så opsparingen skal slå til i længere tid. Og det slår direkte igennem på pensionen til de mange danskere, som sparer op i markedsrente, siger Søren Andersen, direktionsmedlem i pensionsmæglerselskabet Willis, til Jyllands-Posten.

Flere hundredetusinde danskere har mistet deres rentegarantier de seneste år. De har enten selv valgt eller er blevet flyttet over i markedsrente.

Udviklingen slår igennem

Her er friere mulighed for at investere, men udviklingen i afkast og levealder slår direkte igennem på kontoen og dermed på pensionsudbetalingerne.

De kommende pensionister bærer selv hele risikoen.

- For de fleste er det en god idé at spare op i markedsrente, hvor der er mulighed for at tage en højere investeringsrisiko i de unge år og dermed forhåbentlig opnå en højere pension. Men det betyder, at et dårligt investeringsår eller ændrede levevilkår kan påvirke pensionen undervejs. Og det tror jeg vil komme som et chok for mange, vurderer Søren Andersen til Jyllands-Posten.