Business

Jyske Bank taber sag om million-bøde

Jyske Bank har fået stadfæstet en bøde på 12,8 millioner kroner af den spanske højesteret. Sagen drejer sig om at de spanske myndigheder vil sikre sig mod hvidvaskning af penge.

Jyske Bank har fået stadfæstet en bøde på 12,8 millioner kroner af den spanske højesteret. Sagen drejer sig om, hvorvidt Jyske Bank skal udlevere oplysninger om på bankens kunders transaktioner ind i Spanien til de spanske myndigheder. Jyske Bank nægtede at oplyse om dette med henvisning til loven om bankhemmelighed.

De spanske myndigheder mente derimod at banken skulle oplyse om kundernes identitet, og det har højesteret altså nu givet myndighederne i Spanien ret i.

- Jeg synes, dommen er frygtelig upraktisk. Den vil gøre det meget vanskeligt for banker at foretage grænseoverskridende virksomhed, siger juridisk direktør i Jyske Bank Peter Stig Hansen til tv2.dk og uddyber Jyske banks synspunkt i sagen:

- Vi har været af den opfattelse, at vi skulle indberette til hjemlandets myndigheder, og det vil sige til Gibraltar. Vi har ikke ment, at vi skulle indberette til Spanien. Alene administrativt er det meget tungt at skulle indberette til Spanien alene af den grund at det skal foregå på spansk og i specielle it-systemer.

Peter Stig Hansen siger nu til tv2.dk, at man nu vil sørge for, at banken overholder de regler, der er blevet pålagt af den spanske højesteret.