Business

Priser på huse og sommerhuse går den gale vej

Priserne på huse og sommerhuse falder, mens priserne på lejligheder fortsætter med at stige.

Prisen på et hus i Danmark faldt med 0,6 procent i tredje kvartal. Endnu værre gik det for priserne på sommerhuse, der faldt med 1,1 procent, mens prisen for lejligheder steg 1,6 procent.

Det viser nye tal for tredje kvartal fra Danmarks Statistik.

- Tallene bekræfter dermed, at det i øjeblikket går i den gale retning på markedet for huse og sommerhuse, siger boligøkonom i Nordea Lise Nytoft Bergmann og uddyber:

- Det er selv sagt ikke nogen god nyhed. Men med til billedet hører, at det er hvad der normalt sker i et stabilt marked på denne tid af året. Hver gang efteråret går på hæld, falder efterspørgslen efter boliger nemlig en smule, og det presser alt andet lige priserne lidt ned, siger hun.

Boligejerne tjener 21.000 kroner i år

Hun peger på, at boligmarkedet hverken har fuld fart på, men at det tværtimod heller ikke er ved at falde sammen.

- Den tendens bekræftes af, at huspriserne trods alt er steget med 2,6 procent det seneste år, påpeger hun.

De nye tal betyder, at et hus, der kostede 1 million kroner i 2007 i dag koster 827.000 kroner. For et år siden kostede huset 806.000 kroner, mens huset for blot et kvartal siden kostede 832.000 kroner.

En boligejer har dermed tabt 173.000 kroner siden toppen af boligmarkedet for hver eneste million kroner huset var værd dengang i 2007. Boligejerne kan trøste sig med, at hun eller han har indhentet knap 21.000 kroner i løbet af det seneste år.