Business

Sådan spotter du en fupbutik på nettet

Er du i tvivl om, hvorvidt du er i gang med at købe varer i en fupbutik på nettet, er der god eråd at hente herunder. Hvert år hopper tusindvis af danskere i de IT-kriminelles net og køber som følge af det kopivarer i stedet for den ægte vare.

Tips til at spotte en fupbutik:

Stave- og sprogfejl:

Mange fupbutikker er oversat af maskiner og er derfor skrevet på meget dårligt dansk.

Mærkevarer til spotpris:

Burberry, Mulberry, Nike, Marc Jacobs med flere. Fupbutikker markedsfører sig som oftest med velkendte mærkevarer til langt under den pris, du ellers ville betale for den ægte vare.

Skæve priser:

Priser som for eksempel 244,67 DKK eller 2738,59 DKK er typiske priser, du støder på, når du møder en fupbutik. Ligesom sproget er priserne udregnet af en maskine.

Reklamer på Facebook:

Mange fupbutikker reklamerer via Facebook, så vær altid kritisk over for annoncer med lidt for gode tilbud.

Falske betalingsmuligheder:

Fupbutikker reklamerer ofte med en række internationalt kendte betalingskort, men når du kommer ind på betalingssiden, er mulighederne ofte anderledes.

Teknisk dårlig hjemmeside:

De fleste fupbutikker er teknisk dårlige. Tjek derfor at links og logoer virker. Er der for eksempel et e-mærke, så tjek butikken på emaerket.dk. Er netbutikken godkendt til at bære e-mærket, vises der en certifikatside, som bekræfter dette.

Produktnavne i webadressen:

Vær opmærksom, hvis webadressen indeholder velkendte mærkevarebrands som Burberry, Mulberry, Nike og lignende. Dette er ofte et tegn på svindel. Svindlerne gør det for ende højere oppe i Googles søgeresultater.

Mangelfulde eller falske virksomhedsoplysninger:

Kan du ikke finde noget telefonnummer eller CVR-nummer på hjemmesiden, er det tegn på fup. Hvis det modsatte er tilfældet kontrollér CVR-nummer på cvr.dk eller forsøg at ringe til dem, da fupbutikker kopierer seriøse netbutikkers virksomhedsoplysninger.

Kilde: E-mærket