Business

Pas på: 755 netbutikker i Danmark er fup

Langt flere af de i alt 15.000 danske butikker på nettet er fup. Det viser ny omfattende undersøgelse. Konsekvensen af de mange fupbutikker er, at mange danskere køber kopivarer eller slet ikke modtager deres varer, selvom de havde tillid til netbutikken, da de handlede.

Mindst 755 af de i alt 15.000 netbutikker i Danmark er rene fupforretninger. Det viser en stor undersøgelse fra organisationen e-mærket, der er til for at sikre danskerne sikker handel på nettet.

- Vi er rystede. Inden undersøgelsen havde vi kendskab til 10 fubbutikker på nettet. Når man så finder ud af, at der er 755, så er det et rystende omfang, siger hos e-mærket Lars Schmidt Larsen til tv2.dk.

De it-kriminelle gemmer sig bag navne, der ikke eksisterer og danske adresser, der ikke eksisterer

Direktør i E_mærket Lars Schmidth Larsen

Fakta:

Ifølge Nets findes der omkring 15.000 netbutikker i Danmark

En dansk netbutik defineres ved, at den markedsfører sig overfor danskerne på dansk.

E-mærket er en organisation, der forsøger at sikre danskerne sikker handel på nettet. Som navnet antyder har E-mærket sin egen mærkningsordning.

Hos e-mærket advarer man samtidig danskerne om, at vi ikke kan gå ud fra, at samtlige fupforretninger på nettet nu er afsløret.

- Vi er overbevist om, at vi ikke har afsløret alle sammen. Vi kan se, at de IT-kriminelle er meget kreative. De it-kriminelle gemmer sig bag navne, der ikke eksisterer og danske adresser, der ikke eksisterer, siger direktøren og peger på, at folkene bag de tvivlsomme butikker på nettet ofte åbner og lukker butikkerne på nettet og skifter adresser på deres hjemmesider.

Når man så finder ud af, at der er 755, så er det et rystende omfang

Direktør i e_mærket Lars Schmidt Larsen

Når danskerne handler i en fupbutik på nettet er følgerne ofte, at køberen modtager en kopivare i stdet for det produkt, han eller hun bestilte.

I værste fald kan bagmændene bag butikken misbruge oplysninger fra dit dankort, din adresse og dit navn.

For at komme den omfattende snyd til livs på nettet har e-mærket lavet en søgetjeneste på forsidne af deres hjemmeside. Her kan danskerne nu søge på, om den netbutik, de overvejer at handle på, er med på listen over fupbutikker.