MobilePay lammetæver de andre bankers app

Danske Banks betalingsapp er langt mere populær end de andre bankers Swipp. Et gebyr på MobilePay kan dog ødelægge succesen

Der er slet ingen tvivl om, at danskerne foretrækker at bruge Danske Banks betalingapp, MobilePay, når de skal overføre mindre beløb hurtigt og nemt til venner og familie via smartphonen.

Hver dag sker der i gennemsnit 20.000 betalinger på MobilePay, og det er 14 gange højere end konkurrenten Swipp, der blev lanceret af landets andre banker med Nykredit, Jyske Bank og Sydbank i spidsen, skriver Berlingske.

Selv danskere, der ikke er kunder i Danmarks største bank, bruger Danske Banks app. 59 procent af brugerne er kunder i konkurrerende banker.

Gebyr på MobilePay

Selv om Swipp med 1400 daglige betalinger ikke kan hamle op med MobilePay, har de andre banker ikke givet op endnu. For det første er Nordea ikke kommet med i samarbejdet endnu, og fra 2016 har Danske Bank planer om at indføre et gebyr på de populære smartphone-betalinger.

"Det er et af de steder, hvor Danske Bank kan blive udfordret. Man ved jo aldrig, hvad der får markedsandele til at flytte sig, men hvis den ene tjeneste er gratis, og den anden koster penge, vil det typisk have en betydning," siger Martin Nyvang, der er kontorchef i Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, til Berlingske.

Det er ikke kun bankerne, der arbejder på nye betalingsformer. Også Nets har planer om at gøre det nemmere at betale trådløst i eksempelvis supermarkederne, mens også teleselskaberne har planer om nye betalingsløsninger.