Business

Langt de fleste er utilfredse med deres arbejde

9 ud af 10 giver udtryk for, at deres arbejde giver større anledning til frustrationer end tilfredsstillelse. Det handler om at vælge de rigtige ledere, siger direktør

Hvis du ikke kan lide dit job, er du ikke alene. På tv2.dk gav vi tidligere på ugen 12 tegn på, at du har det forkerte job, og nu viser en international undersøgelse fra Gallup, at der er rigtig mange mennesker i verden, der arbejder med noget, de helst ikke vil.

Ifølge undersøgelsen er der dobbelt så mange arbejdere i verden, der kategoriserer sig selv som utilfredse, end sammenlignet med arbejdere, der elsker deres job. Kun 13 procent af de adspurgte føler sig engagerede i deres job, viser undersøgelsen. Omvendt er 24 procent af de adspurgte så utilfredse med deres nuværende jobsituation, at de hader deres job.

"Det gælder i høj grad om at ansætte de rigtige ledere, hvis man ønsker at opbygge en engageret arbejdsstyrke. Hvis virksomhederne i det land, du bor i, ansætter de rigtige mennesker til at lede og aktivt opfordrer sin arbejdsstyrke til at engagere sig, vil det helt sikkert medføre økonomisk dominans," siger Gallup-direktør Jim Clifton.

Syrien har "ingen" tilfredse arbejdere

Gallup-undersøgelsen konkluderer, at for næsten 9 ud af 10 giver arbejdet flere frustrationer end tilfredsstillelse. Eftersom undersøgelsen gælder hele verden er det muligt at kigge mere specifikt på, hvilke regioner der har de mest utilfredse arbejdere. Folk hader mest deres job i Mellemøsten og Nordafrika.

I det borgerkrigsramte Syrien er det (ikke overraskende) 45 procent af de ansatte, der er stærkt utilfredse med deres arbejdssituation. Med hensyn til antallet af tilfredse arbejdere har Syrien ifølge undersøgelsen ingen overhovedet.

De mest positive arbejdere finder man til gengæld i det mellemamerikanske land Panama. Gallup-undersøgelsen baserer sig på 230.000 ansatte fordelt i 142 lande.