Business

12 tegn på du er i det forkerte job

Er du træt, når vækkeuret ringer mandag morgen? Er din frokost højdepunktet på din arbejdsdag? Brokker du dig tit? Ja, så kan det godt være, du skal til at finde dig et nyt arbejde

Når jublen har lagt sig over, at du var den heldige og dygtige kandidat, der scorede jobbet for næsen af de andre jobsøgere, finder du måske ud af, at dit job ikke er så selvrealiserende, som du havde håbet.

Du keder dig, tiden går langsomt, du venter kun på at få fri, og du er aldrig rigtig glad. Du er godt klar over, at du kunne bruge dit liv til noget bedre - du venter bare på det rigtige tidspunkt.

- Det rigtige tidspunkt kommer dog aldrig, undtagen hvis du selv gør noget ved det, siger forfatter og karrierementor Gitte Schramm til tv2.dk.

Nedenunder kommer hun med 12 tegn på, at du sidder i det forkerte job, og hvis du kan nikke genkendende til flere af disse punkter, bør du overveje, om dit job nu også er det rigtige, eller om du skal kigge efter noget bedre.

12 tegn på du er i det forkerte job

1 Ondt i maven

Allerede søndag får du ondt i maven ved tanken om, at det er mandag i morgen, og så skal du på job. Du kan næsten ikke overskue tanken, at en ny uge truer. Bare tanken gør dig i dårligt humør.

2 Svært ved at komme op om morgenen

Mandag morgen når vækkeuret ringer, er det en ren kamp at komme ud af sengen. Selvfølgelig kommer du for sent op. Sådan starter din dag for det meste hele ugen igennem.

3 Ugen føles som en evighed

Igennem ugen tæller du hele tiden dage til, at det er weekend. Ugen sniger sig af sted og føles om en evighed.

4 Dagen føles lang

Når du er på arbejde, føles det mest af alt, som om tiden er gået i stå. Nogle gange, når du kigger op på klokken, får du den tanke, at uret er gået i stå. Men det er det ikke. Tiden føles bare meget lang.

5 Din frokost er højdepunktet

Et af dine største højdepunkter i løbet af din arbejdsdag er frokostpausen. Når du møder om morgenen, starter du med at se frem til din frokostpause. Når den er overstået, begynder du at tælle ned til, at dagen er slut.

6 Du er den første, som er ude af døren

Når arbejdsdagen er ved at slutte, er du den første, som nærmest løber ud af døren. Det kan ikke gå hurtigt nok med at komme ud af døren.

7 Dine arbejdsopgaver gør dig træt

Dine arbejdsopgaver gør dig træt og tung i kroppen. Du synes, at de er kedelige, og det er noget, som bare skal overstås. Den eneste grund til, at du laver dem, er, at det er din sure pligt og en del af dit job.

8 Du er et brokkehoved

Du er sjældent rigtigt glad, og ved den mindste anledning brokker du dig og lufter din utilfredshed med alt og intet. Gang på gang tager du dig selv i at sige: "Jeg synes, at det er for dårligt, at..."

9 Du er sjældent rigtigt glad

Du kan dårligt huske, hvornår du sidst bare var glad og synes, at livet var godt. Du kan dårligt huske, hvornår du sidst har grinet så meget, at du ikke kunne stoppe igen. Nogle gange kan du dårligt kende dig selv. Sådan har du ikke altid været.

10 Du har styr på din pension

Gitte Schramm

Gitte Schrammhar 14 års erfaring med Headhunting, Search og Selection, samt karriererådgivning.

Hun er forfatter til bøgerne "Sådan får du jobbet", "Vejen til nye udfordringer", "Den professionelle skilsmisse" og senest "Sådan får du det rigtige job".

Et af dine lyspunkter er, at du en dag om et antal år skal på efterløn og pension. Du har helt styr på, hvor mange år der er tilbage på arbejdsmarkedet, og hvornår du tidligst kan fratræde. Så starter livet for alvor, og du skal til at leve livet.

11 Lønnen er dit eneste argument

Det eneste, som afholder dig fra at kvitte jobbet, er den månedlige løncheck, og at du har regninger, der skal betales hver måned.

12 Livet passerer forbi dig

Imens du sidder på dit arbejde, føles det, som om livet passerer forbi dig. Den ene dag ligner den anden, og det var ikke sådan, at du havde forestillet dig, at dit liv skulle være. Men så tænker du måske, at en dag, når tidspunktet er helt rigtigt, så gør du noget ved det og skifter job. Men det rigtige tidspunkt kommer aldrig, undtagen hvis du selv gør noget ved det.