Business

12 ting du aldrig må sige til din chef

Det kan godt være, du er en af de bedste i din virksomhed, men hvis du er et brokkehoved, kan det sagtens være dig, der ryger, næste gang der er fyringsrunde, vurderer karriererådgiver

Når vi snakker med chefen i det daglige arbejde, sker det af og til, at vi kommer til at sige noget, vi senere fortryder.

Helt åbenlyst skal man ikke sige noget nedværdigende om chefen, men der er også helt almindelig hverdagssnak, som du skal være meget opmærksom på, at du holder igen med at ytre, når chefen lytter med.

Ifølge karriererådgiver og forfatter Gitte Schramm handler det helt overordnet om at tage ansvar for sig selv, sit arbejde og sin kommunikation til sin chef, sine kollegaer og andre mennesker.

- Vi kommunikerer også uden at være bevidste om det med vores mimik og krop, samt vores adfærd og handlinger, siger Gitte Schramm til tv2.dk.

- Der skal derfor være overensstemmelse mellem, hvad vi siger, mener og gør, hvis vi skal være troværdige. Her ligger der også at tage ansvar for, hvad vi siger. Og være bevidste om, at vores ord har konsekvenser, forklarer han.

Gitte Schramm giver nedenunder sit bud på, hvad man ikke skal sige og gøre, når chefen lytter med. Hun har udvalgt 12 sætninger, du aldrig må sige til din chef, hvis du har tænkt dig at beholde dit job.

Jeg synes, at det er for dårligt, at...

Det klassiske brokkehoved, som er utilfreds med stort set alt fra maden i kantinen til sit arbejde, sin chef og virksomheden.

Min erfaring er, at det også er den type, som ryger ved en større opsigelsesrunde. Man kan altså være nok så dygtig rent fagligt, men det hjælper ikke, hvis man er et brokkehoved.

Det kan IKKE lade sig gøre...

I alle virksomheder sker der løbende forandringer, og det er en nødvendighed, hvis virksomheden fortsat skal være konkurrencedygtig.

Der er intet værre end en medarbejder, der er negativ over for en forandring - uden egentlig at have givet det en chance, lyttet og tænkt over det.

Gitte Schramm

Gitte Schrammhar 14 års erfaring med Headhunting, Search og Selection, samt karriererådgivning.

Hun er forfatter til bøgerne "Sådan får du jobbet", "Vejen til nye udfordringer", "Den professionelle skilsmisse" og senest "Sådan får du det rigtige job".

Jeg nåede det ikke lige...

Manglende overholdelse af deadlines, aflevering på opgaver eller noget, som vi har påtaget os at gøre, ødelægger tilliden og respekten mellem medarbejderen og chefen. Og igen er der tale om ikke at tage ansvar. Din adfærd har konsekvenser for hele teamet.

Det er IKKE min fejl...

Den klassiske når et eller andet er gået galt, og du som medarbejder fralægger dig dit ansvar ved at give alle andre skylden. Igen manglende ansvar.

Det er ikke min opgave...

Der skal derfor være overensstemmelse mellem, hvad vi siger, mener og gør, hvis vi skal være troværdige. Her ligger der også at tage ansvar for, hvad vi siger. Og være bevidste om, at vores ord har konsekvenser

Gitte Schramm

Indirekte siger du som medarbejder nej til en arbejdsopgave og udviser både manglende respekt og fleksibilitet i forhold til virksomheden.

Jeg vidste ikke, at..

Det kan være en opgave, som du ikke har håndteret - og nu skyder du skylden over på din chef. Igen manglende ansvar og fralæggelse af ansvar.

Okay, så gør vi det!

Underforstået jeg er ikke enig, men du er chefen. Du siger ét, men din attitude siger noget andet.

Du er en fantastisk chef... ("Vendekåben")

Den type medarbejder, som umiddelbart passer sit arbejde og er tilfreds, men samtidigt lufter sin utilfredshed med "snak i korridorerne" ved at tale dårligt om sin chef og andre. Medarbejderen får afløb for sin utilfredshed alle andre steder og bag chefens ryg. Du giver udtryk for ét, men sandheden er en anden.

Jeg følger bare reglerne...

Ved en uoverensstemmelse eller hvis man ikke får opfyldt sit lønkrav, ønske om bonus eller lignende - så er det fristende "at true" med at forlade sin stilling, fordi man tror, at man er uundværlig. Men ingen er uundværlige - alle kan erstattes

Gitte Schramm

Uanset konsekvenserne - medarbejderen, som ikke tænker selv og ikke har noget engagement i hverken sit arbejde eller virksomheden.

Jeg er her fra klokken 8 til 16...

Attituden "jeg har et job for at tjene nogle penge" er udtryk for en manglende fleksibilitet i forholdet til arbejdsgiveren og viser, at du ikke er villig til at gøre en ekstra indsats.

Så søger jeg bare et nyt job!

Ved en uoverensstemmelse eller hvis man ikke får opfyldt sit lønkrav, ønske om bonus eller lignende - så er det fristende "at true" med at forlade sin stilling, fordi man tror, at man er uundværlig. Men ingen er uundværlige - alle kan erstattes.

Det er også en barnlig primadonna-adfærd, at hvis ikke jeg får det, som jeg vil have det, så er jeg den, der er skredet. Den giver udtryk for et meget kedeligt karaktertræk.

Jeg overvejer et nyt job...

Har du besluttet dig for at finde et nyt job, så lad være med at sige det til din chef. Så har du indirekte opsagt dig selv.

Pas dit arbejde, og forlad det pænt og ordentligt. Verden er lille.