Business

Formand: Derfor fyrede jeg Eivind Kolding

Den fyrede Danske Bank-direktør har ikke bankkompetencer nok, og derfor har Danmarks største bank valgt at skifte direktøren ud med erfaren nordmand

Bestyrelsen i Danske Bank har fyret bankens direktør, Eivind Kolding, og det sker, fordi han ikke har bankkompetencer nok. Der er ikke nogen enkeltbegivenheder, der har været årsag til fyresedlen, forsikrer bestyrelsesformand Ole G. Andersen over for TV 2 News.

- Eivind Kolding har ikke den dybe bankkompetence, som vi mener, der er brug for fremadrettet, og derfor har vi valgt at bytte nu. Vi har behov for en direktør, som har bank på rygraden, og som i dette tilfælde har tilbragt 25 år af sit liv i banksektoren, siger Ole G. Andersen.

Eivind Kolding afløses af nordmanden Thomas F. Borgen, der er mere erfaren inden for banksektoren.

Ingen ændringer i kundeprogram

Kunderne skal ikke regne med, at der kommer til at ske ændringer i bankens strategi, og derfor bør man heller ikke forvente, at Danske Banks omdiskuterede og udskældte nye kundeprogram bliver ændret.

- Bestyrelsen har vurderet, at fremadrettet har vi brug for dybere bankkompetencer for at sikre, at vi virkelig får accelereret og får implementeret vores strategi. Det er nu engang bestyrelsens opgave at matche profilen på vores topdirektør med de opgaver og de udfordringer, som banken står over for, forklarer bestyrelsesformanden.

- Nu er vi i en fase, hvor det i høj grad handler om øget kundefokus, det handler om at implementere vores strategi, og det handler om øget lønsomhed. Det er alt sammen noget, der kræver en detaljeret opfølgning for at sikre, at vi opnår de strategi-forbedringer, som vi har sat os mål for, og at vi i det hele taget realiserer vores ambitiøse målsætninger, fortæller han.

Thomas F. Borgen har været ansat i Danske Bank-koncernen siden 1997 og kommer fra en stilling som medlem af Danske Banks direktion med ansvar for Corporate Banking.