Business

Ditlev Engel fyret i Vestas - aktien stiger voldsomt

Ditlev Engel er fyret i Vestas. Ny mand på direktørposten er Anders Runestad, der kommer fra svenske Ericsson. Vestas-aktien stiger voldsomt.

Ditlev Engel er fyret som topchef i Vindmøllekoncernen Vestas og forlader koncernen øjeblikkeligt. Det bliver offentliggjort i dagens regnskab fra Vestas.

- Det er helt klart en fyring. Og den er knyttet til selve offentliggørelsen af regnskabet - Vestas har ikke levet op til forventningerne, siger erhvervskommentator Leif Beck Fallesen til TV 2.

- Forklaringen er, at Ditlev Engel har leveret et meget dårligt resultat. I forhold til analytikernes forventninger, så er det dobbelt så dårligt, siger Leif Beck Fallesen, der alligevel kalder dagens fyring for en overraskelse.

- Det er dagens overraskelse i Vestas-regnskabet. Der er mange, der har undret sig over, hvor længe han har kunnet sidde som direktør. Men det er en overraskelse, at han bliver fyret i dag, siger erhvervskommentator Leif Beck Fallesen.

Det er helt klart en fyring

erhvervskommentator Leif Beck Fallesen

Formand: Tid til at foretage denne ændring

Bestyrelsesformand i Vestas' Bert Nordberg bekræfter i en meddelelse, at beslutningen om Ditlev Engels afgang fra vind-koncernen, er en beslutning, Ditlev Engel ikke selv har haft indflydelse på.

- I forlængelse af de nyligt gennemførte tiltag er det nu det rette tidspunkt at foretage denne ændring. Selskabet går nu ind i en ny fase, hvor vi ønsker at realisere vores vækstpotentiale, og jeg er overbevist om, at Anders Runevad har den rette erfaring til at lede selskabet fremadrettet. Restruktureringsprogrammet har gjort Vestas mere konkurrencedygtig, og vi takker Ditlev Engel for hans lederskab gennem de seneste otte år, siger Vestas' bestyrelsesformand, Bert Nordberg.

Forklaringen er, at han har leveret et meget dårligt resultat

erhvervskommentator Leif Beck Fallesen

Ditlev Engel forlader Vestas øjeblikkeligt efter at have siddet som topchef i selskabet siden 2005.

Den nye topchef svenskeren Anders Runevad tiltræder 1. september.

Vestas-aktien handles klokken 10.02 i kurs 113,1, hvilket er en stigning på knap 10 procent i forhold til gårsdagens lukkekurs.