Spar 4.300 kroner på brød om året

Danske familier bruger en mindre formue på brød hvert eneste år. Men familierne kan faktisk spare hovedparten af det samlede beløb, hvis de selv kaster sig ud i at bage.

En gennemsnitlig dansk familie bruger 450 kroner på brød og kager hver måned. Det svarer til, at en dansk familie bruger ti kroner på brød og kager hver gang familien bruger 100 kroner på mad. Og det er ikke blevet bedre i de senere år, hvor danskerne har været udsat for markante prisstigninger på brød.

Men der er store besparelser at hente, hvis man selv kaster sig ud i at bage, viser beregninger foretaget af forbrugerøkonom i Nordea Ann Lehmann Erichsen. Slår man selv i bolledejen kan de 450 kroner om måneden reduceres til 90 kroner om måneden.

- Det eneste effektive svar der er på brødpriser, der stiger, er at bage eget brød og egne kager. Med hjemmebag falder udgiften til brød og kager til en femtedel. Med andre ord er der fire ud af fem brødkroner at spare ved at tage mel og gær i egen hånd", siger Ann Lehmann Erichsen, forbrugerøkonom, Nordea.