Business

Her er Danmarks mest populære bil

Der blev solgt 14.300 nye biler i juli. Og det var årets indtil videre mest populære bil, flest danskere hev ned fra hylden i juli.

Den ligger på toppen af salgslisten over hele 2013 og juli måned var ingen undtagelse. Bilmodellen Volkswagen Up! Er klart den mest populære bil herhjemme i øjeblikket blandt de danskere, der kaster sig ud i et køb af en ny bil.

Ud af 14.319 solgte biler i juli, var de 749 af modellen Volksvagen Up!. Det svarer til, at 5,2 procent af de solgte biler i juli var af denne populære tyske model. Indtil videre er der siden 1. januar solgt hele 8.441 modeller af den populære Volkswagen Up!.

Den næstmest populære bil var en Peugeot 107, som der blev solgt 634 styk af svarende til 4,4 procent af det samlede bilsalg i juli.

Skoda redder sig en podieplads

Skoda Citigo redder sig lige akkurat en podieplads over mest solgte nye biler i Danmark i juli. Det gør den med 535 styk svarende til 3,7 procent af det samlede bilsalg.

Bilsalget er været stigende gennem 2013, men i juli knækkede kurven, således at der i den forgangne måned blev solgt 14,4 procent færre biler end sammen måned året før.

- Set i forhold til juli sidste år er der tale om et forholdsvis stort fald på 14,4 procent, men det skyldes, at bilsalget i netop juli sidste år var helt ekstraordinært stort. Reelt viser dagens tal, at bilsalget fortsat befinder sig på et meget højt niveau, siger privatøkonom i Danske Bank, Las Olsen.