Business

Spirende optimisme på jobmarkedet

Boligmarkedet re i bedring, og forbrugerne bruger lidt flere penge. Nu viser det sig så, at stemningen på det ellers så pressede danske arbejdsmarked også er ved at tø lidt op.

Der blev lagt 16.100 nye jobannoncer på nettet i juli. En stigning i forhold til samme måned året før, hvor tallet var 14.800´. Det viser nye tal fra Dansk Jobindex.

- I en tid, hvor dansk økonomi længe har været præget af krise, så må vi jo klynge os til de gode nyheder - og en fremgang i antallet af nye jobannoncer lagt på nettet på over 1.300 på et år er bestemt en af de gode nyheder, siger cheføkonom i Danske Bank Steen Bocian i en kommentar til tallene.

Dansk Jobindex er en indikator for den helt aktuelle udvikling på jobmarkedet og for den fremtidige udvikling i ledighed og beskæftigelse.

Trods fremgangen mener cheføkonomen ikke, at vi endnu kan tillade os at juble på vegne af arbejdsmarkedet.

- Det er naturligvis glædeligt, at der bliver lagt flere annoncer på nettet, men det er omvendt også tydeligt, at der fortsat er langt til de gode tider i 2007 og starten af 2008, hvor antallet af nye jobannoncer lagt på nettet nåede op over 30.000 pr. måned, bemærker han.