Business

Nyt antidepressiv spås milliardsalg

Lundbecks nye lægemiddelhåb, antidepressivet Brintellix, har blockbuster-potentiale svarende til et årligt salg på over 1 milliard dollar på de væsentligste markeder i USA, Frankrig, Tyskland, Italien, Spanien, Storbritannien og Japan inden 2022.

Det vurderer brancheanalysehuset Decision Resources i en pressemeddelelse fra sidste uge, der er sendt ud for at skabe opmærksomhed om analysen.

Generelt peger Desicion Resources på, at værdien af markedet for antidepressiver vil skrumpe med 30 procent i perioden fra 2012 til 2022. Det skyldes, at der vil komme billigere kopier på markedet af Lundbecks nuværende antidepressiv Cipralex samt af antidepressiverne Cymbalta og Abilify fra henholdsvis Eli Lilly og Britstol Myers-Squibb/Otsuka.

- Lanceringen af Brintellix og to andre kommende antidepressiver inden 2022 - Eli Lillys Edivoxetine og Forest Labs/Pierre Fabres Fetzima vil være utilstrækkelig til at modvirke dette fald; Edivoxetine og Fetzima vil tilsammen blot nå under 1 mia. dollar på de væsentligste markeder inden 2022, vurderer analysehuset.

Lundbeck har tidligere estimeret, at salgspotentialet for Brintellix ligger på 1-2 mia. dollar og blandt andet vil afhænge af, om selskabet formår at vise, at Brintellix forbedrer patienternes kognition og evne til at koncentrere sig og fokusere.