Business

Flere billige huse end lejligheder

Har du en halv million kroner, kan det være, du skal købe dig et hus frem for en lejlighed. Særligt billige studieboliger hænger ikke på træerne i storbyerne

Det kan være nemmere at købe et billigt hus frem for en billig ejerlejlighed. Hvis du eksempelvis har en halv million kroner at købe for, er der flere huse end lejligheder at vælge imellem. Det viser tal fra boligsiden.dk.

"Vi er vant til, at lejligheder er billigere end huse, men uden for byerne findes der rigtig mange huse til under en halv million. Der er endda også flere til under 300.000 kroner. Lejlighederne er ofte placeret i bymiljøerne, hvor kvadratmeterpriserne er højere, og derfor bliver det pludselig svært at finde lejligheder til under en halv million," siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk.

Kun fem procent af ejerlejlighederne holder sig under en halv million kroner, når de bliver udbudt. For villaer og rækkehuse er det seks procent.

Svært at finde studiebolig

For forældre eller studerende, der jagter en ny studiebolig, kan det være vanskeligt at finde en billig ejerlejlighed.

I slutningen af juli var der kun én lejlighed i København til under 500.000 kroner. I Aarhus var der 10, Odense havde syv, mens man i Aalborg måtte nøjes med seks.

"Antallet af lejligheder til under 500.000 kroner har ligget ret stabilt de seneste år. Vi skal tre år tilbage, før der var færre af de billige lejligheder. Men det ændrer ikke på, at de billige lejligheder alt for sjældent ligger i storbyerne, så det hjælper ikke de studerende meget," siger Birgit Daetz.