Business

Frygter fyring: Tager syge på job

Forkølelse og baktusser bliver ignoreret, når mange skal på arbejde

Frygten for fyresedlen er så stor, at hver anden 3F'er går syg på job. Det viser en undersøgelse, der er lavet af Analyse Danmark blandt 1.229 3F'ere i job. Det skriver Fagbladet 3F.

Ifølge undersøgelsen tager 14 procent af arbejderne dagligt smertestillende piller, inden de skal på arbejde, og ni procent gør det på ugentlig basis. Arbejdspsykolog Einar Baldursson fortæller, at mange føler sig pressede som følge af den økonomiske krise.

- Det er klart, at når sikkerhedsnettet i samfundet er svækket, presser det folk. Folk spørger sig selv, om de kan klare sig, hvis de bliver arbejdsløse. Og der kan mange se, at de ikke vil kunne klare den, siger han.

På industrivirksomheden Dantherm i Skive oplever fællestillids-repræsentant Hans Johnny Jacobsen problematikken på nært hold.

- Folk slæber sig på arbejde, selvom de er syge. De vil ikke være dem, der ryger, hvis der skal fyres, siger han.

Men det er en rigtig dårlig idé at tage forkølelsen med på job, understreger Steen Nielsen, der er arbejdsmarkedspolitisk chef i Dansk Industri

- Hvis man er syg, skal man blive hjemme. Man skal ikke gå på arbejde. Generelt set er der et fald i sygefraværet, men det tror jeg handler om, at virksomhederne er blevet bedre til at tage nogle positive initiativer. Jeg håber ikke, det handler om, at folk presser sig selv mere.