Business

Danskerne tørster efter ferie

Danskerne er slidte ned til badetøflerne og trænger i den grad til at gå på ferie. Sådan føler mere end otte ud af ti danskere det lige nu

Desværre forventer hver femte af os at blive forstyrret af jobbet i ferien. Det fremgår af en undersøgelse, som Analyse Danmark har foretaget for Ugebrevet A4 blandt et repræsentativt udsnit af den danske befolkning.

Det er især højtlønnede, der regner med at blive forstyrret i ferien. Blandt dem, som tjener mere end 700.000 kroner om året, forventer hele 27 procent at få sommerferiedrinken mixet op med arbejde.

Tendensen får alarmklokkerne til at ringe hos Einar Baldursson, lektor i arbejds- og organisationspsykologi ved Aalborg Universitet og medansvarlig for Stressklinikken, som er tilknyttet universitetet.

"Stress er blevet et livsvilkår på det moderne arbejdsmarked. Arbejdsmæssigt har vi bygget en høj bundlinje op, så vi laver meget, selv når vi har lidt at lave. Derfor når vi ikke at bygge ressourcer op til hverdag, og derfor får perioder uden for arbejdspladsen - som ferien - stadig større betydning for vores trivsel," forklarer Einar Baldursson.

Tjekker e-mails

I går, torsdag, skrev Ugebrevet A4, at andelen af danskere, der tjekker arbejdsrelaterede mails i sommerferien, er vokset fra 23 procent til godt 34 procent på fem år.

Samtidig tænker vi mere på arbejdet, når vi holder ferie. I 2008 tænkte knap 52 procent af danskerne på jobbet af og til, ofte eller hele tiden i sommerferien. I dag er det 59 procent, der har det sådan.

Majken Matzau, direktør i Matzau Erhvervspsykologer, vurderer, at danskernes sult efter ferie skyldes, at mange arbejder helt op til deres fysiske og psykiske formåen frem mod sommerferien. Ferien bør derfor bruges på ferie og ikke på arbejde, understreger hun.

"I august sygemelder vi folk i lange baner. Det er fordi, mange har været stressoverbelastet i lang tid, og så kommer sommerferien. Så tager nogle måske kun to ugers ferie, eller andre tager en ferieuge, arbejder en uge og så tager de ferie i to uger. Så er de tilbage. Det vil jeg godt advare imod," siger Majken Matzau.

Hellere tre end to uger

Hold derfor hellere tre ugers sammenhængende ferie end to, anbefaler hun.

"Stress skyldes jo en mental belastning, fordi vi lever i et vidensamfund, og så tager det enormt lang tid for vores mentalapparat at give slip. Når man spørger folk, der arbejder med mentalarbejde, tager det ofte syv til ti feriedage, før de kan slappe af. Og hvis du kun har to ugers ferie, når du lige at give slip, før du starter op igen. Og så får nervesystemet et chok. Det er derfor, så mange bliver sygemeldt i august," forklarer erhvervspsykologen.

Som nævnt regner 20 procent af danskerne med, at de bliver forstyrret af arbejde, mens de har ferie. Der er dog stor forskel danskerne imellem på, hvem der bliver forstyrret:

Selvstændige forstyrres oftere

Blandt selvstændige er det hele 45 procent, som regner med at skulle forstyrres af arbejde. Det er til sammenligning kun godt 10 procent af både de ufaglærte og de faglærte, der har den forventning, mens det er 15 procent af funktionærerne.

I gruppen af funktionærer med ledelsesansvar er det knap 33 procent, som forventer, at arbejdet melder sig i ferieperioden.

Næstformand i LO Lizette Risgaard mener, at det er helt uacceptabelt, hvis man belastes af arbejde i sommerferien. I den sammenhæng er det ligegyldigt, om det skyldes overansvarlighed hos medarbejderne eller dårlig ledelse. Der er simpelthen tale om en forfejlet kultur, fastslår hun.

"Vi har brug for at geare ned og slappe af uden at skulle tjekke hverken mail eller telefon," fastslår Lizette Risgaard.

Svært med kontrol

Hun afviser imidlertid, at fagbevægelsen kan medvirke til at gøre lønmodtagernes ferie mere arbejdsfri.

"Vi kan ikke kontrollere, om medlemmer har fået dét ud af deres ferie, som de burde. Det er jo tænkende mennesker, der selv har ansvaret for at sige fra. Men vi kan understrege, at de har både en ret og en pligt til at passe på sig selv. Og så er det arbejdsgivernes ansvar at sende medarbejderne godt af sted med besked om, at de skal huske at komme ned i gear, og at virksomheden nok skal klare sig, mens de er væk," siger Lizette Risgaard.

Chef for ledelsesudvikling og produktivitet i Dansk Industri Jens Kristian Jørgensen mener, at det er naturligt, at 20 procent af danskerne tænker på jobbet i sommerferien.

"Vores ansatte er jo dygtige og engagerede medarbejdere, og arbejdet fylder en stor del af vores hverdag, og en stor del af vores identitet. Derfor er det ikke mærkeligt, at man kommer til at tænke på sit job i løbet af tre ugers ferie," siger Jens Kristian Jørgensen, som mener, at A4's undersøgelse blot dokumenterer, at danskerne ikke bliver forstyrret, men kun påvirket af arbejdet i ferien.

Stor indflydelse

Fra underdirektør Steen Müntzberg i Dansk Arbejdsgiverforening lyder lidt andre toner:

"Det er udtryk for, at medarbejdere i dag har stor indflydelse på deres arbejde og tilrettelæggelsen af arbejdet, og at en relativ lille procentdel vurderer, at de bliver forstyrret, mener vi ikke viser, at der er en forkert balance mellem arbejde og det at holde ferie," siger Steen Müntzberg.

Han mener derfor heller ikke, medarbejderne skal sætte næsen op efter en kompensation, hvis ferien bliver forstyrret af arbejdsopgaver.

"Generelt er det sådan i de fleste job i dag, at man ansættes til at varetage nogle opgaver, og hvornår man så gør det, er ligegyldigt. Den her meget individuelle måde at tilrettelægge sit arbejde på, har den effekt, at der er aftalt en kompensation. Det er en naturlig del af jobbet, at man kan varetage opgaverne - også i et vist omfang, når man holder fri," siger Steen Müntzberg.