Business

Udenrigsministeriet: Du kan stadig holde ferie i Egypten

Udenrigsministeriet ændrer ikke rejsevejledningen fra i går eftermiddags og råder dermed stadig ikke folk til at blive hjemme fra Egypten. Der er dog en del steder, man skal undgå

Der har både været festligheder og uroligheder i Egypten natten over, efter militæret valgte at afsætte præsident Mohamed Mursi.

Men det danske udenrigsministerium fraråder fortsat ikke folk til at blive væk fra landet.

- Vi følger situationen nøje, men vi ser ingen grund til at ændre på vores seneste rejsevejledning, så man kan fortsat holde ferie i landet, fortæller en talsmand fra ministeriet til tv2.dk.

Udenrigsministeriet fraråder dog dermed stadig også alle unødvendige rejser til byerne i Nildeltaet og langs Suezkanalen, inklusiv Kairo, Alexandria, Suez og Port Said. Man kan dog godt lave flyskift i Kairo Lufthavn.

Udenrigsministeriet tilføjer, at ikke-nødvendige rejser til den nordlige del af Sinai-halvøen nord for Suez-Taba vejen frarådes, og der bør udvises ekstra forsigtighed ved rejser på den sydlige del af Sinai-halvøen uden for turistområderne.

Ministeriet advarer også om, at der er øget risiko for kriminalitet i landet grundet den usikre politiske situation, og de advarer om, at hvis man mister sit pas, skal man ind til den danske ambassade i Kairo for at få et andet.

Der er ingen advarsler om turistområderne ved Rødehavet og Akaba-bugten.