Business

Bilsalg boomer for tredje år i træk

Danskerne er bilglade. I juni steg salget af biler med knap 20 procent sammenlignet med samme måned sidste år

For tredje år i træk er det danske bilsalg på rekordkurs. I det første halvår af 2013 steg salget med ni procent i forhold til første halvår af 2012. Alene i juni måned blev der solgt 19,2 procent flere biler end samme måned sidste år.

Det skriver De Danske Bilimportører i en pressemeddelelse. Her forklarer chefkonsulent Tejs Laustsen Jensen, at det både er private og virksomheder, der i stigende grad køber biler.

- De private forbrugere er fortsat med til at trække markedet frem og over de seneste måneder er erhvervssalget af nye personbiler ligeledes vokset, siger han.

Det stigende bilsalg er ikke alene godt for den danske økonomi - ifølge De Danske Bilimportører gavner flere nye biler på de danske landeveje også miljøet.

- Samlet har vi dermed for alvor fået sat gang i udskiftning af den forholdsvist bedagede danske bilpark, til glæde for både bilisterne og miljøet, siger Tejs Laustsen Jensen.

Han forventer, at bilsalget vil fortsætte med at stige i andet halvår af 2013.

- Det vi ser, er et forandret bilmarked, hvor langt flere danskere har mulighed for at dække deres transportbehov ved at købe en ny bil fremfor en brugt.

- Dermed får de glæde af de fordele omkring brændstoføkonomi, garanti og sikkerhed, som følger med købet af en ny bil, siger han og tilføjer:

- Der er ikke tegn på, at disse forhold for alvor vil ændre sig i andet halvår, og vi forventer derfor også, at markedet vil udvikle sig stabilt i resten af året", siger Tejs Laustsen Jensen.

Mens salget af personbiler går op, er indregistreringen af nye lastbiler i juni faldet med 16,3 procent. Der blev indregistreret 231 nye lastbiler - et fald fra 276 biler i juni 2012.