Business

Her sælger de en halv meter lang raket-is

Den dyreste isvaffel på Bornholm er blandt landets største, flotteste og dyreste, forsikrer manden bag

Når varmen brænder ned over solskinsøen, farer turisterne mod iskioskerne på Bornholm. Og de allermest sultne is-elskere kan tage en tur til Gudhjem.

Her kan du få en af Danmarks største og dyreste is under navnet Apollo. Det er en cirka halv meter høj raketformet kæmpeis. Alene vaflen er 40 centimeter lang, hvis du køber den største hos øens største isforretning, Gudhjem Special.

- Det meste af isen er den lækre Bornholmer Softice, foruden Scoop-is-kugler, flødeboller, dekodrys og med en lille ekstra is og et dansk flag på toppen, siger indehaver Lennarth Laursen til tv2.dk.

- Den er en videreudvikling af VM Vaflen, som vi lancerede i 1986, hvor Danmark deltog i verdensmesterskaberne i fodbold i Mexico, fortæller han.

Apollo indeholder to flødeboller, seks forskellige slags kugler, softice og krymmel.

Halv pris

På tv2.dk har vi tidligere skrevet om Grand Danois - en is, der i Roskilde og Holbæk sælges for 250 kroner og indeholder 25 kugler, en halv liter softice, fem flødeboller og flødeskum.

Apollo-vaflen i Gudhjem skal du dog kun give 120 kroner for, og ifølge ejeren af Gudhjem Special er det landets største og bedste is.

- Vi mener, vi har den største, flotteste og selvfølgelig lækreste is, som sælges i daglig handel.Den er et kunstværk, som opbygges med kunstnerisk snilde og dygtighed, forklarer Lennarth Laursen.

Han fortæller desuden, at det er vidt forskelligt, hvor mange Apollo-vafler der bliver langet over disken om dagen.

- Det kan svinge fra fem til 30-40 stykker.

Ved du, hvor den dyreste is sælges i din landsdel, så skriv til journalist Sune Jørgensen på sujo@tv2.dk. Send også gerne et billede af dig og isen, hvis du har været så heldig at smage den.