Business

Her er det dyrest og billigst at campere i Europa

Der er kæmpe forskelle i prisen på at campere rundt omkring i Europa. Tyskland er overraskende blandt de billigste nationer at campere i, mens Schweiz og Italien topper listen over dyreste camping-nationer.

Det er dobbelt så dyrt at parkere campingvognen ved de schweiziske alper i forhold til at gøre det i Ungarn.

Gennemsnitsprisen for en overnatning i campingvogn:

Schweiz:

 • 345 kronerItalien:310 kroner
 • Danmark:283 kroner
 • Kroatien:255 kroner
 • Spanien:243 kroner
 • Sverige:243 kroner
 • Frankrig:239 kroner
 • Holland:233 kroner
 • Østrig:233 kroner
 • Tyskland:208 kroner
 • Polen:171 kroner
 • Ungarn:167 kroner

Det viser en stor gennemgang, som FDMs tyske søsterorganisation ADAC har foretaget. Her har man undersøgt, hvad det koster for to voksne og et barn at overnatte i campingvogn eller autocamper i 12 europæiske lande.

Med en gennemsnitspris på 46,27 euro svarende til 345 kroner per nat, er Schweiz klart det dyreste europæiske land at campere i. Italien bider Schweizerne lige i halen med en pris på 310 kroner per nat.

Forskellene mellem de dyreste og de billigste campingpladser i det enkelte land er også markante, da herlighedsværdi og beliggenhed har enorm betydning for prisen. Pladserne ud til Middelhavet trækker markant op i gennemsnittet, hvorfor også Kroatien er blandt de dyrere camping-lande.

Billigt at campere i Tyskland

Mere overraskende er det måske, at vore naboer syd for grænsen, tyskerne, byder velkommen med de tredje billigste muligheder for at overnatte. 208 kroner eller 28 euro er, hvad du må slippe for at få en plads at campere på i Tyskland. En del af forklaringen på, hvorfor det er så billigt, er formentlig at Tyskland har sat momsen for overnatninger ned fra 19 til 7 procent.

Går du efter de absolut billigste lande, er det dog Polen og Ungarn, du skal indstilel gps'en efter. I begge lande ligger prisen for en overnatning på omkring 170 kroner.

Danmark er det tredje dyreste land at overnatte i på campingpladser, hvilket man naturligvis bør have med i sine overvejelser, hvis man prøver at spare penge ved at blive indenfor landets grænser.