Business

Så billigt er der i dit ferieland

Selv om du har skudt papegøjen med en billig charterferie til sommer, kan det alligevel blive en dyr fornøjelse, hvis rejsen går til et dyrt ferieland

Når du kigger på charterferier, går du sikkert efter at komme så billigt af sted som muligt. Det kan dog også være en god idé at tage i betragtning, hvor dyrt det er at leve i det ferieland, du skal besøge i sommerferien.

Danmark er et af verdens dyreste lande at leve i, så de fleste danske turister vil opleve, at det er væsentligt billigere at købe mad, alkohol og kulturelle oplevelser sydpå.

tv2.dk har sammenlignet de 10 mest populære charterferielande for danskerne i sommeren 2013 for at se, på hvilke populære rejsedestinationer du kan få mest for pengene.

1 Tunesien

Tunesien er et af verdens fattigste lande, men alligevel blandt de mest populære rejsemål for danske turister. Det nordafrikanske land er samtidig et af de steder i verden, hvor det er allerbilligst at leve. Landets hovedstad, Tunis, hører til blandt verdens billigste storbyer. Priserne på alkohol, tobak, dagligvarer, personlig pleje og transport er meget lave.

2 Bulgarien

Holder du dig inden for Europas grænser, er det meget få steder, der billigere at rejse hen end Bulgarien - og desuden også nabolandet Rumænien, der er endnu billigere. De to landes hovedstæder er Europas billigste at leve i og også blandt de billigste i hele verden. Priserne på alkohol og restaurantbesøg er meget lave i Sofia.

3 Egypten

Generelt set er Afrika (og Asien) meget billigt at rejse til. Der er selvfølgelig forskel på, om du i Thailand rejser til nogle af storbyerne eller turistbyerne langs kysten. Vælger du Kairo eller Alexandria, er det noget billigere end Giza, der huser Pyramiderne.

Top 10 over mest populære ferielande for danskerne i sommeren 2013:

  • 1: Tyrkiet
  • 2: Grækenland
  • 3: Spanien
  • 4: Bulgarien
  • 5: Italien
  • 6: Egypten
  • 7: Cypern
  • 8: Tunesien
  • 9: Portugal
  • 10: Thailand

4 Grækenland

Den økonomiske krise i Grækenland preller også af på, hvor meget lokalbefolkningen kan tillade sig at tage for almindelige dagligvarer. Det er billigere at leve i Grækenland end eksempelvis Thailand, men ikke med alting. Det er eksempelvis dyrt at gå på restaurant eller købe tøj, mens alkohol, almindelige dagligvarer eller transport er billigt. De græske storbyer er blandt Europas billigste.

5 Thailand

Thailand har etableret sig som danskernes foretrukne rejsedestination i Asien (hvis man ikke inkluderer Tyrkiet, Cypern og Sinai-halvøen). Det er dog dyrt på nogle områder, eksempelvis dagligvarer, alkohol og tobak, men til gengæld er der penge at spare på restaurantbesøg og transportomkostninger.

6 Portugal

Landene på den Iberiske Halvø er traditionelt noget billigere end andre sydeuropæiske rejsemål, danskerne gerne vil til, for eksempel Italien og Frankrig. Lissabon er samtidig en af de billigere storbyer i Sydeuropa, hvor du kan få billigere smøger og spiritus, men skal give lidt ekstra, hvis du går på restaurant.

7 Spanien

Spanien har i årtier været en klassisk turistdestination for danske turister. Dropper man solkysterne langs Middelhavet og tager på storbyferie i landet, er det billigst at rejse væk fra hovedstaden Madrid. Både Barcelona og Valencia er eksempelvis billigere at leve i, og i de spanske storbyer er det generelt væsentligt billigere end Rom og Paris.

8 Cypern

Ligesom Grækenland har Cypern den seneste tid oplevet hårde finansielle tider. Det kan dog formentlig ikke mærkes i danskernes pengepung allerede her til sommer, men på længere sigt kan det gøre det billigere at være dansker i Cypern. Ferieøen er kendt for høje priser på dagligvarer og restaurantbesøg, mens alkohol kan købes til rimelige priser.

9 Tyrkiet

Der er stor forskel på, hvor billigt der er at leve i Tyrkiet, afhængigt af hvor man tager hen i landet. De fleste danskere tager til de populære rejsemål i det sydlige Tyrkiet langs Middelhavet, men det er væsentligt billigere i storbyerne inde i landet, især hovedstaden Ankara og Istanbul.

10 Italien

Går ferien til Italien eller Frankrig, er det den store pengepung, der skal slæbes med på turen. Her er det nemlig noget dyrere end i andre populære feriemål. Særligt den italienske hovedstad Rom hører til blandt Europas dyreste byer, men også flere andre italienske storbyer er dyrere end eksempelvis Barcelona, Madrid og Athen.

Kilde: xpatulator.com