Business

Læserne raser over dansk kæmpeis

Madspild, frås, overforbrug, madsvineri, spild af penge, latterligt. Brugerne på tv2.dk er ikke imponerede over kæmpe vaffelis i Roskilde til 250 kroner

På havnen i Roskilde kan man få en kæmpe vaffelis til 250 kroner med 25 kugler, en halv liter softice og fem flødeboller. Det lyder dog ikke som opskriften på en lækker is til en varm sommerdag, forsikrer flere brugere af tv2.dk.

- Det er da direkte ulækkert, skriver Mette Bluhme.

- Overforbrug, bliv bare ved. Det bliver vores død, at vi ikke kan få nok af noget. Direkte overforbrug. Satan fryder sig, skriver Jamal Gemini Dem.

- 250 kroner! Vanvid. Jeg troede, finanskrisen lærte tilbageholdenhed efter boligprisernes raketfart, skriver Annett Hilary Hansen.

Ryger den i skraldespanden eller ej?

Flere af læserne på tv2.dk tvivler på, at kunderne kan spise så stor en is. De er overbeviste om, at størstedelen bliver smidt i skraldespanden eller når at smelte.

- Jeg forstår slet ikke, at nogen køber den. Ingen kan alligevel spise sådan en stor is. Men nogle vil måske blære sig og vise, at de har råd. Dumme penge at smide ud. Det burde faktisk være ulovligt i disse tider, hvor vi skal være så sunde. Men det giver sikkert også en god fortjeneste til dem, der sælger den, skriver Helle Christiansen.

- Der er vist kalorier nok i sådan en for livstid. Og nej, det er bestemt ikke pengene værd. Jeg har aldrig set så stor en vaffelis før, må jeg indrømme, men det er nok også det bedste, skriver Marianne Lassen.

Jeg har aldrig set så stor en vaffelis før, må jeg indrømme, men det er nok også det bedste

Marianne Lassen

- Kunderne spiser op

Hos Havnekiosken i Roskilde, der sælger den kalorietunge Grand Danois, forsikrer man over for tv2.dk, at det er muligt for de fleste at kæmpe sig igennem den store is og spise op.

Daglig leder Aier Huang sælger den store is for at give kunderne en særlig oplevelse.

- Der er så mange forskellige meninger. Nogle synes godt om den, nogle synes, den er ulækker. Jeg synes, det er en kæmpe oplevelse. Det handler ikke om, at den skal være sund eller usund. Det er bare en sjov ting, siger Aier Huang til tv2.dk.

- De må selv bestemme, om de vil købe den eller ej, fortæller hun.

Mmm, den lyder lækker!

Ifølge Havnekiosken i Roskilde bliver der hver sommer solgt mellem 50 og 100 styks af Grand Danois. Det tyder på, at der trods alt er en del, der finder den store vaffel med mere end tre liter is og fem flødeboller, tiltrækkende.

- Jeg vil gerne betale de penge for sådan en. Det er det samme, som når man går på café, drikker lidt og får en bid mad. Så jeg er ikke i chok over prisen, skriver Christina Johannsen.

- Tænk, at folk farer sådan op og råber 'madspild', og at det skulle være forbudt, hvad folk bruger deres penge på. Det er da helt op til dem selv, skriver hun.

Havnekiosken i Roskilde har ikke tal på, hvor mange kalorier der er i Grand Danois. En forsigtig beregning foretaget af tv2.dk anslår, at én Grand Danois indeholder mellem 4000 og 5000 kalorier.