Business

Danskerne betaler gerne med mobilen

200.000 har hentet Danske Banks app til mobilbetaling. Og et tocifret millionbeløb er betalt med app'en

Det er nemt og bekvemt. Så nemt at 200.000 på blot seks uger har hentet Danske Banks app, som gør, at man kan betale og overføre penge med sin mobiltelefon. Det oplyser banken.

- Vi har netop rundet 200.000 downloads, og hver dag kommer over 3000 flere til. Det overgår klart vores forventninger, siger Jesper Nielsen, chef for forretningsudvikling i Danske Bank Personal Banking.

Det er MobilePay, som danskerne henter over på mobiltelefonen. Den er et alternativ til kontanter, som gør det lige så nemt at overføre mindre beløb som at sende en sms.

Og det er ikke kun Danske Banks kunder, der kan bruge den. Man skal bare have en smartphone, et dansk mobilnummer, betalingskort og en bankkonto for at komme i gang.

- Vi kan se, at knap halvdelen af brugerne er kunde i en anden bank. Det er vi rigtig glade for. Det viser, at MobilePay har bred opbakning, fordi den er for alle og nem at bruge, siger Jesper Nielsen

Og det er ikke kun de unge, der gerne vil bruge mobiltelefonen til at betale med:

- Vores ældste bruger er 93 år, så det er altså ikke kun de unge, som er med i front, når det drejer sig om at bruge mobilen som pung, siger Jesper Nielsen.

Indtil nu har 23 millioner kroner skiftet hænder via den nye betalingsform. Og det er det beløb, der lige nu stiger med omkring en million kroner om dagen. I gennemsnit overfører brugerne 140 kroner pr. gang, oplyser Danske Bank.

Det er gratis at hente MobilePay til iPhones og Android-telefoner. Man kan sende op til 500 kroner pr. gang på sin mobiltelefon - og man kan kun overføre 1000 kroner om dagen.

Danske Bank oplyser, at det frem til 1. januar 2014 er gratis for alle at bruge MobilePay. Herefter vil det fortsat være gratis for kunder, som er tilmeldt Danske Banks kundeprogram.