Business

Tusindvis af juli-rejser på udsalg

Tusindvis af rejser til halv pris i skolernes sommerferie. Det er konsekvensen af, at charterbranchen har været for optimistiske med deres udbud af rejser

Ifølge Stig Elling, der er salgsdirektør i Star Tour, holdes der udsalg for at stabilisere markedet. Det skriver Jyske Mediers rejsesite.

- Gæsterne kan spare op mellem 1500 og 2000 kroner på en charterrejse i begyndelsen af juli, og det er usædvanligt.

- Dansk sol er skidt for rejsearrangørerne, og vi mærker også, at lockouten har kostet mange børnefamilier dyrt i feriedage. Derfor er vi lige nu tvunget til at holde oprydningssalg på rejser i skoleferien for ikke at brænde inde med dem. Vi sætter flere tusinde rejser fra både Jylland og København til salg, og mange af dem med op til 40 procent rabat, siger Stig Elling.

Udsalg næste 48 timer

For ikke at brænde inde med rejserne holder Star Tour udslag på juli-rejser til Mallorca, Menorca, Sardinien, Tyrkiet, Kreta, Rhodos, Bulgarien og Tunesien de næste 48 timer.

- Det er lang tid siden, vi har måttet sælge rejser med så store rabatter i selve skoleferien, men det er vi tvunget til nu, siger Stig Elling.

Hos Apollo mærker man den samme tendens.

Gæsterne kan spare op mellem 1500 og 2000 kroner på en charterrejse i begyndelsen af juli, og det er usædvanligt

Stig Elling, Star Tour

- Rejseselskabernes oplæg denne sommer er for stort, og da flere af os har lagt ekstrafly op, er der stor kapacitet i markedet. Det betyder, at gæsterne vil opleve et prisdyk.

- De allermest populære rejsemål og hoteller er så godt som udsolgt nu, men der er dog stadigvæk pladser at få. Apollo holder ikke "brandudsalg" her og nu. Men man kan komme af sted en uge med fly og hotel for 2500 kroner per person, og det er billigt, siger Rikke Koks Andreassen, der er kommunikationschef i Apollo.

Spies har også en del nedsatte rejser.

Da det nu virker til, at sommeren er slut for denne gang, og ustadigt vejr på vej, så vil rejserne forsvinde endnu hurtigere

Torben Andersen, Spies

- Gæster kan gøre en god juli-deal nu. Det skyldes primært lidt efterdønninger af skolekonflikten, samt det gode vejr, vi har haft. Vi sælger rigtigt fint på juli lige nu, og da det nu virker til, at sommeren er slut for denne gang, og ustadigt vejr på vej, så vil rejserne forsvinde endnu hurtigere, siger Torben Andersen, der er kommunikationschef hos Spies.