Business

Iskrig: Is bliver meget billigere

Til sommer kan du få Kung Fu til en 10'er - supermarkeder og iskiosker sænker prisen markant på is, der kan købes stykvis

Vi har efterhånden vænnet os til, at det hele tiden bliver dyrere at købe stykvise is i den lokale iskiosk, og man skal ofte slippe 20-25 kroner for én enkelt is. Nu er det slut.

Supermarkedskæden Rema1000 sætter nemlig priserne på nogle af butikkens is ned til kun en tredjedel, så Premier-is, der normalt koster 20-25 kroner, kan nydes i sommervarmen for kun otte kroner. Det skriver Metroxpress.

Det kæmpe prisfald skyldes, at Rema1000 har droppet Frisko og er begyndt at sælge stykvise Premier-is i egne emballager, der ligner dem fra butikkerne. En is, der er næsten identisk med Kæmpe Læske, kan købes for fem kroner i stedet for 16-18 kroner, som er almindeligt andre steder.

Københavnerstang for en 10'er

Også andre populære issælgere følger trop i (pr)iskrigen. Statoil har forhandlet Champagne Brus, Københavnerstang, Kung Fu og Eskimo ned fra 16 kroner til 10 kroner.

"Det er den største kampagne på is, vi har haft i mange, mange år," siger Per Brinch, der er direktør i Statoil, til Metroxpress.

Det er den største kampagne på is, vi har haft i mange, mange år

Per Brinch, direktør i Statoil

Også 7-Eleven har planer om at gøre eksempelvis Magnum-is billigere, mens Dansk Supermarked, der blandt andet tæller Netto, Føtex og Bilka, har tænkt sig at blande sig i priskrigen senere på sommeren.

Selv om isene fra Rema1000 til forveksling ligner Premier-isene, når de er pakket ud af emballagen, afviser direktør hos Premier Is, Mogens Jønck, at isene er ens. Der er tale om to forskellige produkter, forsikrer han. Uanset hvad er isene fra Premier Is dog tre gange dyrere end isene i Rema1000.