Business

Prins sagsøger magasin: Jeg er endnu rigere

En saudisk prins og forretningsmand sagsøger nu det amerikanske finansmagasin Forbes. Han påstår, at være meget rigere end bladet opgør ham til

Den ekstremt forfængelige saudiarabiske prins, Alwaleed bin Talal, sagsøger nu det anerkendte, amerikanske finansblad Forbes for ærekrænkelse.

Han påstår at være 56 milliarder kroner rigere, end bladet har opgjort ham til. Det skriver the Guardian.

På Forbes' seneste liste over verdens rigeste mennesker var prins Alwaleed bin Talal placeret på en 26.-plads med en af bladet estimeret formue på 20 milliarder dollars - 112 milliarder kroner.

Men ifølge prinsen selv, så er han god for 30 milliarder pund - 169 milliarder kroner.

Prinsen tager derfor nu sagen op i Landsretten for England, hvor han anklager Forbes' udgiver, Randall Lane, for ærekrænkelse.

Prins Alwaleed bin Talal har selv udtalt, at Forbes er "demonstrativt forudindtaget" imod saudiarabiske firmaer.

Meget mærkeligt

Den 58-årige prins Alwaleed bin Talal tjener sine penge gennem investeringsfirmaet Kingdom Holding, og Forbes har opgjort rigmandens formue ved at se på værdien af selskabets investeringer - ikke ved at opgøre dets aktieværdi på den saudiske børs, Tadawul.

Siden Forbes begyndte på at lave lister over verdens rigeste mænd, er det saudiske firma nemlig blevet beskyldt for at manipulere med dets børsværdi - ligesom Forbes fortæller, at de møder intensivt lobby-arbejde og sågar direkte trusler fra prins Alwaleed bin Talals medarbejdere for at for ham længere op på listen.

Forbes har reageret på prinsens søgsmål med stor undren. Især fordi han vælger en engelsk domstol.

"Vi er meget overraskede over søgsmålet. Og især over, at han har valgt at føre sagen i Storbritannien, en jurisdiktion der absolut intet har at gøre med noget som helst i denne sag," siger det amerikanske blad i en udtalelse.

Forbes holder fast i deres påstand om den saudiske prins' formue, og ifølge juridiske eksperter er det stærkt tvivlsomt, om den engelske landsret overhovedet tager hans sag op. Alwaleed bin Talal skal først klargøre, hvorfor han mener, England er det bedste forum for en sådan retssag.

Storbritannien har netop vedtaget en reform af landets injurielovgivning, fordi der i de senere år er opstået en direkte injurieturisme til landet, fordi de i Storbritannien er relativt nemt at sagsøge for bagvaskelse, injurier eller ærekrænkelse - hvilket mange ytringsfrihedsorganisationer har kritiseret.