Business

Så meget koster det at tage bilen på ferie

Tusindvis af danskere drager sydpå i sommerferien. Men hvad koster det egentlig at tage bilen i forhold til at flyve og leje bil på stedet. Det har FDMs økonomer regnet på. Jyderne har mest at spare.

Tanken er fyldt op, bilen er pakket og der venter en lang køre tur ned gennem Europa. For mange danskere er det en tradition selv at køre til feriedestinationen i sommerferien. Men hvad er prisen egentlig for selv at køre på ferie?

Det korte svar er, at det er 2500 til 4000 kroner billigere at køre selv fremfor at flyve. Det viser beregninger foretaget af Forenede Danske Motorejere (FDM) med udgangspunkt i en familie på to voksne og to børn.

- "Vil man have et retvisende regnestykke på, hvad ferien reelt koster, er man nødt til at se på mere, end hvad det koster at fylde benzin på bilen. Der er mange skjulte omkostninger forbundet med at køre selv. Tager man udgangspunkt i priserne, som de er lige nu til de tre mest populære kør selv-destinationer sydpå, er det mellem 2.500-4.000 kr. billigere at køre hele vejen end at flyve og leje bil", siger FDMs forbrugerøkonom Allan Skytte Christensen.

En kør-selv-ferie til populære Gardasøen koster 8.616 kroner, hvis man kører fra København, mens den kan klares for 7.652 kroner, hvis man kører fra Aarhus. Vælger man i stedet at tage fly fra København og leje bil på stedet, løber udgifterne op i 11.076 kroner.

Se flere priseksempler herunder:

Om beregningerne: Udregningerne er foretaget ud fra FDMs bilbudget som er sammenlignet med priser fra FDM travel. Der er taget højde for en typisk familie med to voksne og to børn.