Godt nyt boligejer: Nu falder priserne mindre

De danske ejendomsmæglere er knap så aggressive i forhold til at sætte priserne ned på udbudte ejerboliger, som de har været i de seneste seks år.

Det samlede prisnedslag i udbudspriserne på boliger til salg er nu på det laveste niveau siden 2007. Det viser nye tal fra Realkredit Danmark og Boliga.

Et gennemsnitligt parcelhus til salg fik skåret omkring 10.000 kroner af udbudsprisen per måned i årets første fem måneder.

- For det første har boligpriserne holdt sig nogenlunde stabile over det seneste års tid, og dermed er "fundamentet" under udbudspriserne ikke skredet yderligere som i de forgangne år. For det andet er der også et element af, at kløften mellem sælger og køber er blevet mindsket over de seneste kvartaler, siger cheføkonom i Realkredit Danmark Christian Hilligsøe Heinig.

Nedslag på 790 millioner kr i maj

I maj blev udbudspriserne for alle boliger til salg justeret ned med næsten 790 millioner kroner, og ser vi på årets første fem måneder, er der blevet skåret 3,2 milliarder kroner af udbudspriserne på boligmarkedet. Disse prisnedslag siger udelukkende noget om de løbende justeringer i udbudspriserne uden et salg nødvendigvis har fundet sted.

- Dagens tal understøtter vores billede af, at boligmarkedet fortsætter stabiliseringstakterne, men det er klart, at boligmarkedet stadig er udsat, hvis dansk økonomi ikke formår at komme op i højere omdrejninger, og dermed bidrager til at mindske usikkerheden blandt potentielle boligkøbere, siger cheføkonomen.

I henhold til tal fra boligsidens markedsindeks, så var det endelige forhandlingsnedslag i udbudsprisen ved salg på cirka 98.000 kroner for et hus på 140 kvadratmeter i april - det er et fald på 16.800 kroner i forhold til året før.