Business

Advarer mod dødelig slankepille

Forsøger du at slanke dig med en tablet, du har købt på nettet, kan du ende med at dø af det, hvis du ikke passer på

Det dødelige stof dinitrofenol er fundet i slankepiller, der kan købes på internettet, og efter tv2.dk henvendte sig fredag morgen og gjorde opmærksom på problematikken, fik det Sundhedsstyrelsen til at gå ud og advare mod slankepillerne.

"Sundhedsstyrelsen og Fødevarestyrelsen advarer mod at indtage produkter med stoffet 2,4-dinitrophenol, også kaldet DNP. Det aktive stof dinitrophenol bliver brugt til slankeformål, og stoffet har givet anledning til alvorlige forgiftninger i udlandet og muligvis dødsfald," lyder det fra Sundhedsstyrelsen.

Det farlige stof er fundet i slankepillen Pure Caffeine 200. Undersøgelser, der er udført af de tyske myndigheder, har vist, at hver tablet indeholder omkring 300 mg af det dødelige stof.

"Dinitrophenol påvirker metabolismen i kroppen, så forbrænding og energiproduktion ændres betydeligt. Det betyder, at energi bliver til varme i kroppen i stedet for at blive omsat og lagret i cellerne. Kroppens temperatur øges, og man kan risikere at få en dødelig overophedning," skriver Sundhedsstyrelsen for sin hjemmeside.

Ingen modgift

Der findes ingen modgift mod giftstoffet, og hvis man derfor har indtaget stoffet i store mængder, kan man risikere at dø af det, også selv om man får intensiv behandling.

Det kan ikke udelukkes, at danske forbrugere har købt slankepiller på internettet. Hvis du har købt tabletterne, opfordrer Sundhedsstyrelsen til at stoppe med at tage produktet og kontakte din læge, hvis du oplever bivirkninger.

Lægemiddelstyrelsen advarer generelt mod farlige slankemidler, der kan købes på internettet. På Lægemiddelstyrelsens sorte liste over farlige stoffer er Efedrin, Rimonabant og Sibutramin.