Tvind for retten i dag: Ingen møder op

Mogens Amdi Petersen og fire andre Tvind-topfolk er som ventet ikke mødt op til deres ankesag i Vestre Landsret

Vestre Landsret i Ă…rhus begynder i dag ankesagen mod Tvind-stifter Mogens Amdi Petersen og fire andre ledende folk i Tvind-organisationen.

De står anklaget for skattesvig og underslæb for 34,8 mio. kr. i forbindelse med overførsler fra Tvinds humanitære fond til flere forskellige private virksomheder.

For seks år siden blev alle de tiltalte undtagen Tvinds talsmand, Poul Jørgensen, frifyndet ved byretten. Poul Jørgensen blev idømt to et halvt års fængsel.

Da anklagemyndigheden ankede dommen tilbage i 2006, forsvandt de øvrige tiltalte til udlandet, hvor de siden har levet i skjul for at undgå den ankesag, der altså går igang i dag.

"Formentlig vil det kun vare en enkelt dag, og så vil enten retten eller anklagemyndigheden udstede en arrestordre, hvor man i dag er i stand til at lave en langt mere effektiv eftersøgning," udtaler udsendte for TV 2 News, Jens Andresen.

Forsvarerne sidder alene

"Retssagen er lige startet, og de fem forsvarere sidder helt alene, men det undrer heller ikke nogen," fortæller Jens Andresen, der har bidt mærke i særligt én ting ved anklageskriftet.

"Anklageskriftet er bemærkelsesværdigt, idet Poul Jørgensens navn konstant dukker op, selvom han altså ikke er under anklage i dag. Men man prøver at bruge det, han blev dømt for, til også at dømme de andre".