Business

Hver fjerde unge europæer uden job

Ingen lettelse for EU's arbejdsløse - ledigheden i ro i hele EU, men stadig svagt stigende i eurolandene

Yderligere 69.000 europæere stillede sig i marts i år op i arbejdsløshedskøen - langt de fleste, nemlig 62.000, i de 17 eurolande.

Mens ledigheden i EU som helhed fra februar til marts holdt sig i ro på 10,9 procent, voksede den med yderligere 0,1 procentpoint til 12,1 procent i eurozonen. Det viser den månedlige opgørelse fra EU's statistiske kontor, Eurostat.

Og der ingen lettelse at spore for de unge. 5,7 millioner EU-borgere under 25 - heraf de 3,6 millioner i eurolandene - var uden job i marts. Det svarer til en ungdomsarbejdsløshed på henholdsvis 23,5 og 24,0 procent.

EU og eurolande

Tallene har stort set ikke ændret sig i forhold til måneden før - men de er betydeligt højere end i marts 2012, hvor ungdomsarbejdsløsheden var 22,6 i hele EU og 22,5 i eurolandene.

Værst ser det stadig ud i kriselandet Grækenland, hvor de seneste tal fra januar viser en ungdomsarbejdsløshed på 59,1 procent, og i Spanien, hvor tallet i marts var 55,9 procent.

De danske tal er i den lave ende - 7,2 procent for den generelle arbejdsløshed og 14,5 for de unge.

Begge tal er cirka to tredjedele af EU-gennemsnittet - og lavere end både en måned og et år før. Faktisk er Danmark et af de få lande, der kan registrere et markant fald i ungdomsarbejdsløsheden fra februar til marts på 0,4 procentpoint.