Business

Brøndbys aktiehandel sat på pause

Brøndby IF er gået i børspause. Det sker, da man afventer resultatet af den emission, der skal sikre klubbens overlevelse.

Fodboldklubben skal rejse mindst 60 millioner kroner via den nu gennemførte fortegningsemission for at udbetale løn til sine spillere og blive i Superligaen.

Brøndbys aktie på Københavns Fondsbørs steg tirsdag formiddag fra handlens start med 57,1 procent til 11,00 kroner.

Efter en times handel er aktien 51,4 procent højere end lukkeniveau mandag. Aktien er kort efter klokken 10 tirsdag således 10,60 kroner værd.

Markant stigning

Stigningen kommer, efter positive meldinger om at den konkurstruede klub har haft held til at få penge i kassen som følge af en aktieemission.

- Når nu at redningen er en realitet, så skynder investorerne at købe ind af Brøndby-aktierne, og det er folk, som håber på en hurtig gevinst. Det er stadig en farlig aktie - der er meget stor forskel på stigningerne i aktien, og det kan sammenlignes med en lottokupon. Vi venter med spænding på Brøndbys udmelding senere på formiddagen for at få afklaring, siger TV 2s finansredaktør, Ole Krohn, til tv2.dk.

Lækager om Brøndbys overlevelse fik klubbens aktier til at stige voldsomt her fra morgenen af, og selvom lækagerne er troværdige, så er det stadig et sats, mener finansredaktør.

Utæt omkring oplysninger

Ole Krohn er ikke nødvendigvis overrasket over, at den slags oplysninger bliver lækket fra Brøndby. I almindelige aktieselskaber holdes den slags oplysninger helt tæt.

På et bestyrelsesmøde mandag udtrykte næstformand Benny Winther sig positivt omkring at nå det mål, og det lader til, at investorerne er lige så positive som Winther.

Brøndby har arbejdet på en redningsplan gennem længere tid, efter at klubben præsenterede et underskud på 266,7 millioner kroner for 2012.