Business

Salget af e-bøger i DK halter efter

Kun hver tiende bog, der sælges i Danmark, er elektronisk - i USA er andelen dobbelt så stor

I USA er knap hver fjerde solgte bog en e-bog, viser nye tal fra det amerikanske forlagsforbund, men i Danmark har e-bøgerne ikke lige så godt fat.

Det fortæller Jørgen Balle Olesen, der er direktør i Danmarks førende internetboghandel saxo.com. Han bekræfter, at Danmark halter efter USA.

- Hos os er andelen af solgte e-bøger omkring 10 procent. Vi forventer en fordobling af vores salg i år, så e-bøger kommer til at udgøre omkring 20 procent af det samlede salg, siger Jørgen Balle Olesen til tv2.dk.

Flere iPads i USA

En af årsagerne er, at USA rent teknologisk har været længere fremme end Danmark i form af hurtigere introduktion af tavle-pc'er og bedre software.

- Det skyldes nok flere ting. Det skyldes blandt andet, at de er blevet et iPad-land, og vi har ikke haft de her eBook Readers, som man har haft i USA, til at drive e-salget lidt tidligere, fortæller direktøren.

Men Danmark er godt på vej til at hamle op med amerikanerne.

Stor efterspørgsel på vej

Ifølge direktøren for saxo.com fornemmer man en stor efterspørgsel fra de mange danskere, der det seneste stykke tid har erhvervet sig en iPad eller lignende, som kan bruges til at læse e-bøger på.

Vi forventer en fordobling af vores salg i år, så e-bøger kommer til at udgøre omkring 20 procent af det samlede salg

Jørgen Balle Olesen

Jørgen Balle Olesen fortæller dog, at næste udfordring er at få mere indhold på markedet, for det er forholdsvist begrænset i øjeblikket. Derfor forsøger saxo.com med forskellige initiativer til at øge mængden af e-bogsindhold.

- Vi er med i nogle projekter med bibliotekerne, hvor vi prøver at hjælpe bibliotekerne med at få digitaliseret, så det både kan komme til udlån og til salg, forklarer han.