Business

MGP-fans strømmer til Kastrup

Selv om Sverige vandt sidste års europæiske melodigrandprix, får Danmark glæde af mange passagerer i Kastrup

Lørdag den 18. maj afvikler Malmø den internationale sangkonkurrence Eurovision Song Contest, der er det europæiske melodigrandprix, og det kan mærkes i Københavns Lufthavn.

Ifølge Københavns Lufthavns prognoser vil der i midten af maj være op imod 10.000 ekstra passagerer i den danske lufthavn. Mellem den 4. og 18. maj er der 120 VIP-afhentninger i forbindelse med blandt andet ankomsten af kendte sangstjerner, og det svarer til et større politisk topmøde.

"Vi er meget interesserede i at vise, at CPH er én lufthavn, der betjener to lande, nemlig Danmark og det sydlige Sverige," fortæller senior-kommunikationskonsulent Lars Lemche fra Københavns Lufthavn til check-in.dk.

Bannere i Kastrup

39 europæiske lande sætter kursen mod Malmø - de fleste via København - når Eurovision Song Contest skal kåre en vindersang. Sverige vandt endnu en gang i 2012 og er derfor vært for den traditionsrige internationale sangkonkurrence.

Selv om konkurrencen foregår i midten af maj med finaleshowet lørdag den 18. maj, vil de første gæster blive mødt af særlige MGP-bannere i lufthavnen allerede fra den 4. maj.

Selv om der nogle dage i maj ventes flere end 80.000 passagerer, er der intet, der tyder på, at det bliver årets travleste dage i Kastrup. I juni rejser cirka 89.000 passagerer gennem lufthavnen på fredagen inden sommerferien.