Business

Her er den nye 100-dollar-seddel

Verdens mest udbredte pengeseddel skal skiftes ud - se, hvordan den ser ud

De amerikanske myndigheder har løftet sløret, hvornår den nye 100-dollar-seddel kommer ud i samfundet. Ifølge The Federal Reserve Board vil den nye amerikanske pengeseddel blive sat i cirkulation den 8. oktober 2013.

Udseendet på den verdenskendte dollarseddel blev allerede afsløret i 2010, men dens debut i de amerikanske pengepunge blev udskudt på grund af en produktionsforsinkelse.

Cirka 80 procent af den samlede amerikanske valuta består af 100-dollar-sedler. Man regner med, at der er cirka 8,2 milliarder 100-dollar-sedler verden over, hvilket gør den til den mest udbredte pengeseddel i verden.

Sedlen viser et billede af den amerikanske diplomat Benjamin Franklin, hvilket også har fået amerikanerne til at give den øgenavnet "Benjamins". 100-dollar-sedlen er dermed den ene af kun to amerikanske pengesedler, der ikke har en tidligere præsident afbilledet.