Renommé: Lego nummer 10 i verden

Lego slår blandt andet Apple og Adidas i undersøgelsen om de mest velrenommerede virksomheder i verden

Ifølge en undersøgelse, udført af det amerikanske konsulentfirma Reputation Institute, scorer den danske legetøjsgigant en tiendeplads på listen over de mest velrenommerede virksomheder i verden. Det skriver Forbes.com.

Tiendepladsen betyder, at Legos ry bĂĄde slĂĄr firmaer som Intel, Apple og Adidas - og kommunikationschef i Lego, Charlotte Simonsen er begejstret.

- Vi er rigtig stolte over at blive anerkendt på den måde. Det er ekstra dejligt for os, at vores Nordamerikanske forbrugere anerkender os i den grad - det er noget nyt for os. Så det er vi meget stolte over og glade for. Vi synes, at det er meget imponerende, at vi, selvom vi er en relativ lille virksomhed i forhold til mange af de andre, vi måler os med, står så stærkt.

Hun mener, at det især er følelserne, som er på spil, når det viser sig, at Lego er så velansete.

- Der er ingen tvivl om, at mange har en følelsesmæssig tilknyttelse til vores brand. Man kan huske vores produkter fra sin egen barndom, og man glæder sig til at give vores produkter til sine egne børn eller endda sine børnebørn, siger hun.

Optur i USA

Undersøgelsen tager udgangspunkt i meninger hos omkring 55.000 amerikanske forbrugere, og hvert firma endte med at få en score på mellem nul og 100. Scoren blev udregnet ud fra fire indikatorer: tillid, renommé, beundring og følelse. Lego scorede 75,02, hvilket sikrer dem tiendepladsen.

Og resultatet er ifølge Charlotte Simonsen naturligt, da det kun går en vej for Lego i USA - det er fremad.

- Vi har en meget kraftig vækst i Nordamerika og har haft det i over de seneste år, og vi oplever en stigende markedsandel. Så på den måde afspejler det meget fint den udvikling, vi har, afslutter hun

Se listens top ti med score herunder:

Verdens mest velrenommerede virksomheder:

1. BMW - 78,35

2. Walt Disney - 77,76

3. Rolex - 77, 23

4. Google - 77,15

5. Daimler (Mercedes-Benz) - 76,58

6. Sony - 76,30

7. Microsoft - 76,23

8. Canon - 76,02

9. Nestlé - 75,21

10. Lego - 75,02

...