Ny analyse: Spar 24.000 kroner på at skifte bank

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen har lavet en analyse, der viser, at en gennemsnitsfamilie kan spare mange tusind kroner på et bankskifte

Ifølge en ny undersøgelse fra Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen konkurrerer de danske banker alt for lidt på pris, når de prøver at indfange privatkunderne.

En gennemsnitsfamilie kan således spare 24.000 kroner om året ved at skifte fra den dyreste til den billigste bank, viser styrelsens analyse.

"Forbrugerne spiller en vigtig rolle for konkurrencen på bankmarkedet for privatkunder. Ved at søge efter og sammenligne tilbud, forhandle om priser og vilkår og være villig til at skifte bank kan de lægge pres på bankerne," siger Konkurrence- og Forbrugerstyrelsens direktør, Agnete Gersing.

Prissammenligningen er foretaget d. 14. februar 2013 på onlineportalen pengepriser.dk. Sammenligningen er foretaget på baggrund af "laveste gennemsnitspris" for kunder uden internationale betalingskort, som ikke er aktionær mv. og som har et realkreditlån.

For stort fokus på kunderelationer

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsens analyse viser, at kun 16 procent af de danske banker anser gebyr- og rentesatser som vigtige konkurrenceparametre, mens hele 80 procent mener, at relationen mellem kunde og rådgiver er vigtigt.

Det lave fokus på pris i branchen, samt bankkundernes tillid til deres pengeinstitut og uvillighed til at opsøge andre tilbud er ifølge styrelsen baggrunden for den lave priskonkurrence, som fører til de store forskelle.

"Der er et stort potentiale for at styrke priskonkurrencen på bankmarkedet. En skarpere priskonkurrence vil øge bankernes fokus på at holde omkostningerne nede. Det vil gavne forbrugerne," siger Agnete Gersing.