Hver dansker skylder 497.000 kroner

Danskerne er som følge af finanskrisen blevet mere bevidste om, hvor meget gæld de optager, vurderer økonom

Danskernes finansielle formuer har vokseværk. Samtidig er danskerne fortsat forsigtige med at låne penge. Det viser nye tal fra Nationalbanken.

En gennemsnitlig dansker har gæld på 497.000 kroner. Det er en stigning på 4400 kroner fra tredje kvartal til fjerde kvartal i 2012.

"Dagens tal vidner om, at den lektion, danskerne fik ved finanskrisen udspring, om at finansielle aktiver lynhurtigt kan falde i værdi, uden at gælden nødvendigvis gør det samme, stadig sidder godt fast på pandelappen, og at danskerne på den baggrund er meget bevidste om, hvor meget gæld de optager, også selv om de på papiret bliver rigere," siger boligøkonom Lise Nørtoft Bergmann fra Nordea Kredit.

Danskernes samlede gæld er blevet opgjort til 2782 milliarder kroner. Omvendt er de danske husholdningers samlede finansielle formue steget til 4927 milliarder kroner. Trækker man tallene fra hinanden, viser det sig, at en gennemsnitlig dansker har en nettoformue på 383.000 kroner.