Angry Birds fordobler omsætning

Firmaet bag kæmpesuccessen Angry Birds, Rovio, har haft et fantastisk 2012, hvor deres omsætning er steget med 101 procent.

Hvis man har haft en smartphone de sidste par år, har det nærmest været umuligt ikke at have stødt på fænomenet Angry Birds. Spillet med de flyvende fugle som skal ramme de ægstjælende grise, er en af de største successer på samtlige mobile platforme, og firmaet bag Angry Birds, Rovio, har også netop fremvist deres årsregnskab for 2012. Et regnskab som med en fordobling i deres omsætning tydeligt viser successen.

- Rovio er gået fra at være et fænomen til at være et globalt, succesfuldt firma. I 2010 begyndte vi at bygge et stærkt firma i underholdningsbranchen, og efter sidste års arbejde, så er vi rigtig godt på vej, skriver Mikael Hed, Direktør i Rovio i en pressemeddelelse.

Finske Rovio havde i 2012 frigivet fire topspil, som tilsammen var blevet downloadet over én milliard gange, og havde alene i december måned over 250 millioner aktive brugere. Samtidig har firmaet fordoblet mængden af ansatte til 518 mennesker.

Rovios forventninger til markedet er da også, at de snart vil opnå en downloadmængde på 1,7 milliarder download, og de har samtidig netop frigivet deres Angry Birds tegnefilmsserie, som bliver distribueret via tredjepart og Rovios egne apps.