Business

SAS snyder dig for billigere billetter

Både SAS og Norwegian bekræfter, at deres bookingsystemer ikke er gode nok til at bestille flere flybilletter samtidig

Hvis du køber flere billetter på samme tid, er det klogt at tjekke, hvad prisen for én billet er, inden du bestiller. Der kan nemlig være masser af penge at spare.

Både SAS og Norwegian bekræfter over for den norske avis Verdens Gang, at man ikke automatisk får de billigste billetter, hvis man bestiller flere billetter på samme tid.

"Når man bestiller til flere personer i samme passagerbestilling, bookes disse i samme prisklasse. Systemet vælger altså ikke én billet i den ene klasse for så at tage én i den næste klasse," siger SAS' informationschef, Knut Morten Johansen, til vg.no.

Spar hundredvis af kroner

Det betyder eksempelvis, at hvis der er fire ledige billetter til 499 kroner og syv ledige billetter til 679 kroner, vil systemet automatisk vælge de syv dyreste billeter, hvis gruppen bestiller sammen, forklarer Lasse Sandaker-Nielsen, der er pressechef i Norwegian.

Det er begge luftfartsselskabers reservationssystemer, der ikke tillader at skelne mellem prisgrupperne. Ingen af luftfartsselskaberne informerer om problematikken på deres hjemmesider, og derfor er sker det jævnligt, at kunder køber billetter, der er dyrere, end de kunne være.

Begge flyselskaber anbefaler rejsende at bestille billetterne separat, så man får den billigste plads om bord på flyet for hver enkelt billet.