Business

Økonom: Billigere at rejse til Krise-Cypern

Østaten Cypern er ude i økonomisk stormvejr, men det kan ende med at komme danske turister til gode i form af billigere hoteller og priser

Selv om Cypern ikke på samme måde som Grækenland er ude i dyb depression, kan danske turister, der skal et smut forbi ønationen på ferie, se frem til billigere hoteller, restauranter og priser på den cypriotiske ferieø.

Det vurderer Helge Pedersen, der er cheføkonom i Nordea.

- Umiddelbart vil jeg mene, at Cypern som følge af krisen i Grækenland også må tilpasse sine lønninger for at opretholde sin konkurrencedygtighed i turistbranchen, siger Helge Pedersen til tv2.dk.

Rejs uden for sæsonen

Der er flest rejsepenge at spare, hvis man skal til Cypern, hvis man rejser uden for sæsonen.

- Det bliver nok lidt billigere, især uden for sæsonen. Netop turistsæsonen er jo der, hvor man eventuelt kan skrue lidt op på priserne for at kompensere for det tabte uden for sæsonen, vurderer Helge Pedersen.

Tre steder du skal se i Cypern

Kongernes Grav

Ved byen Pafos findes et af Cyperns mest historiske steder. Kongernes Grav er skåret i sten og daterer tilbage til den hellenske og tidligt romerske periode.

Famagusta

Da Tyrkiet invaderede det nordlige Cypern i 1974, måtte de græske cyprioter, der boede i nord, flygte sydpå, og de tyrkiske cyprioter måtte flygte nordpå. Det efterlod området omkring Famagusta som en spøgelsesby, og alt står i dag, som det blev efterladt dengang.

Nicosia

Nicosia er Cyperns hovedstad og største by med over 300.000 indbyggere. Hvis man følger den gamle, bølgende, venetianske bymur, kan man opleve de historiske monumenter, som ligger langs muren.

Kilde: ferieliv.dk

Cypern har den seneste tid været inde i en ordentlig økonomisk rutsjetur. Det forgældede land har netop nedstemt en økonomisk redningsplan, der ville inkassere 5,8 milliarder euro ved at tage mellem 7 og 10 procent af alle bankkunders konti.