Business

Bocian: Finanskrisen har toppet nu

Både Danske Bank og Nationalbankens prognoser tyder på, at finanskrisen er toppet

Nationalbanken holdte i dag pressemøde, hvor de blandt andet fremlagde deres prognose for dansk økonomi i 2013. Nationalbankens prognose lyder på en vækst på0,8procent, mens Danske Banks prognose er mindre optimistisk med en vækst på0,4 procent.

Selvom Danske Banks prognose er mindre optimistisk end Nationalbankens, så peger de begge mod, at finanskrisen har toppet. Det fortæller cheføkonom i Danske Bank Steen Bocian til tv2.dk.

- Det ligger både i vores og i Nationalbankens prognoser, at finanskrisen er toppet nu - at vi er ved at bevæge os i den rigtige retning, siger han og fortsætter:

- Nationalbanken prognosticerer så stort en fremgang, at der er tale om et begyndende opsving i dansk økonomi - og det er selvfølgelig et positivt signal at sende. Det er et signal om, at dansk økonomi kan løfte sig efter to-tre år i dvale.

Reel betydning for danskerne

Steen Bocian mener, at det vil få mærkbar betydning for den almindelige dansker, hvis Nationalbankens prognose holder stik:

- Det betyder for det første, at jobsituationen bedres. De forventer, at beskæftigelsen stiger over de kommende år, og at der skabes cirka 25.000 arbejdspladser frem mod 2015. Derudover vil huspriserne stige 2-3 procent de kommende år, hvilket er højere end inflationen - og det er en reel bedring, fortæller han.

Nationalbankens prognose lyder blandt andet på en vækstfremgang på 0,8 procent i BNP, en prisstigning på boliger på mellem to og tre procent i 2013 og en vækst på hele 1,7 procent i BNP i 2014 og 2015.